ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αφράτη Κασερόπιτα

Η συνταγή για μία αφράτη κασερόπιτα.

ΑΦΡΑΤΗ ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 φύλλο κρούστας

600 γρ. κασέρι

βούτυρο φρέσκο

1 κουτάκι υγρή σόδα

4-5 αυγά

2-3 κουταλιές γάλα εβαπορέ

λίγο αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Αφού ξεπαγώσουμε καλά το φύλλο, παίρνουμε ένα-ένα κομμάτι το βουτυρώνουμε, το τσαλακώνουμε (σαν σουρωτό) και το τοποθετούμε σε ένα γυάλινο βουτυρωμένο πυρέξ ή ταψί.

Βάζουμε περισσότερα από τα μισά φύλλα κάτω.

Μετά ρίχνουμε το τριμμένο κασέρι να πάει παντού και καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακώνοντάς τα κατά τον ίδιο τρόπο.

Αφού τελειώσουμε με την διαδικασία του φύλλου χαράζουμε ελαφρά (να μην περάσει στα κάτω φύλλα)σε τετράγωνα κομμάτια.

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και ρίχνουμε 3 κουταλιές γάλα εβαπορέ αλάτι και πιπέρι (όχι πολύ αλάτι γιατί θα γίνει αλμυρή).

Περιχύνουμε την πίτα μας και προσέχουμε να μπει το αυγό και μέσα (ανάμεσα από τα χαραγμένα φύλλα).

Μετά προσθέτουμε και τη σόδα κατά τον ίδιο τρόπο να πάει παντού.

Καλύπτουμε το πυρέξ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα, να ‘τραβήξει’.

Και τέλος όταν περάσει η μια ώρα το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία (160 βαθμούς) για 45 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό το φύλλο.

Την αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει πριν την κόψουμε.

Επίσης...

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.