ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαριδάκι στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε μαριδάκι στο τηγάνι.

ΜΑΡΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Υλικά

1 κιλό μαρίδες

λάδι για τηγάνισμα

αλεύρι

1 λεμόνι

ανάλογο αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μαρίδες με μπόλικο νερό και τις βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίξουν δίχως να τις αλατίσουμε.

Βάζουμε στη φωτιά ένα κατάλληλο τηγάνι, ρίχνουμε μπόλικο λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά.

Βάζουμε σ’ ένα χοντρό χαρτί το αλεύρι και σκορπάμε πάνω του τις μαρίδες.

Τις ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι.

Αν οι μαρίδες είναι πολύ μικρές, τις βάζουμε έπειτα σ’ ένα στεγνό τρυπητό, τις κουνάμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι, τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το λάδι και τις τηγανίζουμε ανακατεύοντάς τες με συρμάτινο φτυαράκι.

Όταν δούμε ότι τηγανίστηκαν, τις αδειάζουμε λίγες - λίγες με το συρμάτινο φτυαράκι στο τρυπητό και τις πασπαλίζουμε με ψιλό αλάτι.

Κουνάμε το τρυπητό για να αλατιστούν καλά όλες οι μαρίδες και τις ρίχνουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, τις τακτοποιούμε ώστε να σχηματίζουν ένα είδος λοφίσκου, τις γαρνίρουμε με τέταρτα λεμονιού και τις σερβίρουμε.

Αν πάλι οι μαρίδες είναι μεγαλύτερες, τις αλευρώνουμε λίγες λίγες, τις πιάνουμε τρεις - τρεις ή τέσσερις - τέσσερις (ανάλογα με το μέγεθός τους) πιέζουμε τις ουρές τους να κολλήσουν και τις τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.

Τις τοποθετούμε αλευρωμένες σε μια πρόχειρη πιατέλα και από εκεί παίρνουμε τριάδες ή τετράδες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι να τηγανιστούν.

Όταν τηγανιστούν, τις βάζουμε κατά στρώματα σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε γαρνιρισμένες με τέταρτα λεμονιού.

Επίσης...

Poké με Τόνο ή Σολομό

Η συνταγή για τέλειο Poké, ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα στην κουζίνα της Χαβάης.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σάντουιτς με Τόνο και Ελιά

Η συνταγή για ένα θεσπέσιο σάντουιτς με τόνο και ελιά.

Ψάρι στον Ατμό με Φρέσκα Αρωματικά

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο ψάρι στον ατμό με φρέσκα αρωματικά.

Σπιτικό Σεβίτσε με Λαβράκι

Η συνταγή για μία από τις κλασικότερες και πιο νόστιμες ιδέες της περουβιανής κουζίνας έχει υιοθετηθεί από πολλά εστιατόρια της χώρας μας και πλέον τη συναντά κάποιος σε εκατοντάδες μενού.

Φιλέτο Σολομού με Μέλι και Μπαλσάμικο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο φιλέτο σολομού με μπαλσάμικο και μέλι.

Πίτσα με Μπακαλιάρο και Πιπεριές

Η συνταγή για μία εναλλακτική πίτσα με μπακαλιάρο και πιπεριές.

Λιγκουίνι με Μελάνι Σουπιάς και Θαλασσινά

Πώς θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και θαλασσινά.

Γρήγορες Σαρδέλες

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες σαρδέλες.

Γαριδομακαρονάδα

Η συνταγή για την πιο εύκολη καλοκαιρινή γαριδομακαρονάδα.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Λαχανοντολμάδες με Γαρίδες

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λαχανοντολμάδες με γαρίδες.