ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαριδάκι στο Τηγάνι

Πώς θα φτιάξετε μαριδάκι στο τηγάνι.

ΜΑΡΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

Υλικά

1 κιλό μαρίδες

λάδι για τηγάνισμα

αλεύρι

1 λεμόνι

ανάλογο αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις μαρίδες με μπόλικο νερό και τις βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίξουν δίχως να τις αλατίσουμε.

Βάζουμε στη φωτιά ένα κατάλληλο τηγάνι, ρίχνουμε μπόλικο λάδι και το αφήνουμε να κάψει καλά.

Βάζουμε σ’ ένα χοντρό χαρτί το αλεύρι και σκορπάμε πάνω του τις μαρίδες.

Τις ανακατεύουμε καλά με το αλεύρι.

Αν οι μαρίδες είναι πολύ μικρές, τις βάζουμε έπειτα σ’ ένα στεγνό τρυπητό, τις κουνάμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι, τις ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με το λάδι και τις τηγανίζουμε ανακατεύοντάς τες με συρμάτινο φτυαράκι.

Όταν δούμε ότι τηγανίστηκαν, τις αδειάζουμε λίγες - λίγες με το συρμάτινο φτυαράκι στο τρυπητό και τις πασπαλίζουμε με ψιλό αλάτι.

Κουνάμε το τρυπητό για να αλατιστούν καλά όλες οι μαρίδες και τις ρίχνουμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, τις τακτοποιούμε ώστε να σχηματίζουν ένα είδος λοφίσκου, τις γαρνίρουμε με τέταρτα λεμονιού και τις σερβίρουμε.

Αν πάλι οι μαρίδες είναι μεγαλύτερες, τις αλευρώνουμε λίγες λίγες, τις πιάνουμε τρεις - τρεις ή τέσσερις - τέσσερις (ανάλογα με το μέγεθός τους) πιέζουμε τις ουρές τους να κολλήσουν και τις τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.

Τις τοποθετούμε αλευρωμένες σε μια πρόχειρη πιατέλα και από εκεί παίρνουμε τριάδες ή τετράδες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι να τηγανιστούν.

Όταν τηγανιστούν, τις βάζουμε κατά στρώματα σε μια πιατέλα και τις σερβίρουμε γαρνιρισμένες με τέταρτα λεμονιού.

Επίσης...

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.

Pasta με Κυδώνια, Σκόρδο και Πάπρικα

Πώς θα φτιάξετε ζυμαρικά με κυδώνια, σκόρδο και πάπρικα.

Pad Thai

Η συνταγή για το πιο νόστιμο Pad Thai.