ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τηγανητή Πίτσα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη πίτσα στο τηγάνι.

ΤΗΓΑΝΗΤΗ ΠΙΤΣΑ

Υλικά

Για τη βάση της πίτσας:

500 γρ. σκληρό αλεύρι

½ φακελάκι ξερή μαγιά

300 ml νερό

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για τη σάλτσα:

αγνό παρθένο ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

1 μάτσο φρέσκο βασιλικό

400 γρ. ντομάτα σε κονσέρβα

ρίγανη

αλάτι

μαύρο πιπέρι

2 κεφάλια μοτσαρέλας, σε κομμάτια

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ρίξτε το ελαιόλαδο και το νερό, ανακατέψτε, αλατίστε και ζυμώστε για 7-8 λεπτά στο χέρι ή στο μίξερ (σε χαμηλή ταχύτητα).

Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα, αλείψτε τη με ελαιόλαδο, βάλτε τη σε ένα μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 1½ ώρα τουλάχιστον.

Χωρίστε μετά τη ζύμη σε 4 μέρη. Ζυμώστε το καθένα ξεχωριστά και πλάστε τα σε μπάλες. Αλείψτε κάθε μέρος ζύμης με ελαιόλαδο και αφήστε τα να ξεκουραστούν για 30 λεπτά ακόμα.

Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο με διάμετρο 15-20 εκατοστά και αλείψτε την επιφάνεια κάθε φύλλου με ελαιόλαδο. Τηγανήστε το καθένα για 30'' ανά πλευρά και βγάλτε το από τη φωτιά.

Όταν οι ζύμες ψηθούν, αλείψτε την κάθε μία με μία κ.σ. σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια προσθέστε τη μοτσαρέλα, τα φύλλα βασιλικού και τη ρίγανη, αφού τρίψετε το σκόρδο και προσθέστε αλατοπίπερο.

Επιστρέψτε τη ζύμη στο τηγάνι και ψήστε μέχρι να λιώσει ελαφρώς το τυρί.

Επίσης...

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.