ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες στο Φούρνο με Μοσχαράκι

Πώς θα φτιάξετε μελιτζάνες στο φούρνο με μοσχαράκι.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ

Υλικά

1 κιλό μοσχάρι ποντίκι

4-5 μελιτζάνες λεπτές

2 κρεμμύδια

2-3 ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδο

2 πράσινες πιπεριές κέρατο

1/2 κούπα μαϊντανό

1 κ.γ. κοφτό αλάτι

1 κ.γ. κοφτό ρίγανη

λίγο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κομματιάζουμε το κρέας και το βράζουμε για 1 ώρα.

Αφού βράσει το βάζουμε σε ένα ταψάκι με δυο κούπες από το ζωμό του.

Κόβουμε τις μελιτζάνες στα τρία και τις τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά αφού πρώτα αφαιρέσουμε μια λωρίδα από την φλούδα τους.

Αφού τις τηγανίσουμε τις βάζουμε μέσα στο ταψάκι.

Τα υπόλοιπα υλικά τα αλέθουμε και τα βάζουμε στο ταψάκι.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μια ώρα.

Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Επίσης...

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.