ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αλλιώτικα Ψευτο-γεμιστά

Η συνταγή για τα πιο εναλλακτικά γεμιστά που έφαγες ποτέ.

ΑΛΛΙΩΤΙΚΑ ΨΕΥΤΟΓΕΜΙΣΤΑ

Υλικά

1 κούπα. ρύζι καρολίνα ή γλασέ

1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη

1 κολοκύθι ψιλοκομμένο

1 πατάτα τριμμένη

2 πιπεριές κόκκινη + πράσινη ψιλοκομμένες

1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κούπα νερό

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 μάτσο μαϊντανό και δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο

1/2 κούπα ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο λάδι για λίγα λεπτά, αρχικά το κρεμμύδι με το σκόρδο.

Και σταδιακά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, μελιτζάνα, καρότο, πατάτα, κολοκύθι, πιπεριές.

Στο τέλος ρίχνουμε και το ρύζι.

Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και το νερό και αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Σε λαδωμένο πυρέξ στρώνουμε μια σειρά φέτες ντομάτας, ρίχνουμε πάνω τους λίγη ζάχαρη και φύλλα δυόσμου.

Ρίχνουμε πάνω τη γέμιση και την στρώνουμε ομοιόμορφα.

Επάνω από τη γέμιση βάζουμε άλλη μια στρώση φέτες ντομάτας.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο λάδι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα μέχρι να ψηθεί καλά το ρύζι μας.

Μπορούμε να το δοκιμάσουμε λίγο από την άκρη και να δούμε αν έχει ψηθεί.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.