ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πρασοσέλινο Αυγολέμονο

Πώς θα φτιάξετε πρασοσέλινο αυγολέμονο.

ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

Υλικά

1 κιλό πράσο

1 σελινόριζα μεγαλούτσικη

1 μικρό ματσάκι φύλλα σέλινου

καρότο κομμένο σε ροδέλες

χυμό από 2 λεμόνια

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

λίγο πιπέρι

αλάτι

1 αυγό

1 κ.γ. αλεύρι ή κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε το πράσο σε κομμάτια και τα ζεματίζουμε σε κατσαρόλα με νερό και το χυμό μισού λεμονιού και τα σουρώνουμε.

Καθαρίζουμε καλά τη σελινόριζα και την κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Πλένουμε τα φύλλα του σέλινου.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το πράσο, τη σελινόριζα, τα φύλλα σέλινου, το καρότο, αλατοπίπερο, το χυμό ενός λεμονιού και το λάδι.

Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.

Όταν ψηθεί το φαγητό, χτυπάμε το αυγό με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το αλεύρι.

Προσθέτουμε σ’ αυτό λίγο απ’ το χυμό του φαγητού, ανακατεύουμε ξανά και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Κουνάμε την κατσαρόλα για λίγο και κατεβάζουμε απ’ τη φωτιά.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.