ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατατοκρουασανάκια

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα πατατοκρουασανάκια.

ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 ποτήρι γάλα χλιαρό

2 φλιτζ. του καφέ σπορέλαιο

1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

1 κύβο φρέσκιας μαγιάς (42 γρ.)

1 κιλό αλεύρι περίπου

λίγο αλάτι

αυγό για άλειμμα

Για τη γέμιση:

4 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

4 κ.σ. μαγιονέζα

6-7 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αβγό και το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.

Την αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.

Ενώνουμε όλα τα υλικά της γέμισης.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια, ανοίγουμε το καθένα σε φύλλο και κόβουμε σε τρίγωνα.

Βάζουμε μια κουταλιά από τη γέμιση στη βάση κάθε τριγώνου και τυλίγουμε σε κρουασανάκι.

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αβγό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.