ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες με Φακές

Πώς θα φτιάξετε μελιτζάνες με φακές.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ

Υλικά

100 γρ. φακές

1/2 κ.γ. αλάτι

250 γρ. μελιτζάνες

4 σκελίδες σκόρδο

1 μικρή κόκκινη πιπεριά, φρέσκια

4 κ.σ. λάδι

4 κ.σ. νερό

10 φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Καλύπτουμε τη φακή με βραστό νερό και την αφήνουμε για 2 ώρες.

Τη σουρώνουμε, την καλύπτουμε εκ νέου με κρύο νερό, αλατίζουμε και την αφήνουμε να πάρει μια βράση για μισή ώρα με κλειστό το καπάκι.

Έπειτα, τη σουρώνουμε. Κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες σε 4 κομμάτια, τα οποία κόβουμε ύστερα σε κομματάκια των 5 εκ.

Κοπανάμε το σκόρδο μαζί με την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τη φακή, τα κομματάκια της μελιτζάνας και νερό μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά.

Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει η μελιτζάνα.

Προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου, ανακατεύουμε μια φορά και το βγάζουμε από τη φωτιά.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.