ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες με Φακές

Πώς θα φτιάξετε μελιτζάνες με φακές.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΦΑΚΕΣ

Υλικά

100 γρ. φακές

1/2 κ.γ. αλάτι

250 γρ. μελιτζάνες

4 σκελίδες σκόρδο

1 μικρή κόκκινη πιπεριά, φρέσκια

4 κ.σ. λάδι

4 κ.σ. νερό

10 φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Καλύπτουμε τη φακή με βραστό νερό και την αφήνουμε για 2 ώρες.

Τη σουρώνουμε, την καλύπτουμε εκ νέου με κρύο νερό, αλατίζουμε και την αφήνουμε να πάρει μια βράση για μισή ώρα με κλειστό το καπάκι.

Έπειτα, τη σουρώνουμε. Κόβουμε κατά μήκος τις μελιτζάνες σε 4 κομμάτια, τα οποία κόβουμε ύστερα σε κομματάκια των 5 εκ.

Κοπανάμε το σκόρδο μαζί με την πιπεριά και τα τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε στο τηγάνι τη φακή, τα κομματάκια της μελιτζάνας και νερό μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά.

Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει η μελιτζάνα.

Προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου, ανακατεύουμε μια φορά και το βγάζουμε από τη φωτιά.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.