ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μανιτάρια Στιφάδο

Η πιο νόστιμη συνταγή για στιφάδο μανιταριών.

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ

Υλικά

1 1/2 κιλό ασπρομανίταρα

1 κιλό κοκκάρι

1/2 κιλό κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί

500 γρ. χυμό ντομάτας ή κονκασέ

1 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι πιπέρι μαύρο σε κόκκους

1/2 κουταλάκι πιπέρι πράσινο σε κόκκους

1 ξύλο κανέλας

2 φύλλα δάφνης

5-6 κόκκους μπαχάρι

5-6 γαρύφαλλα

1 μικρή φλούδα από πορτοκάλι

αλάτι

μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κοκκάρια και τα αφήνουμε σε μια λεκανίτσα με νερό.

Πλένουμε τα μανιτάρια και κόβουμε λίγο τα χοντρά κοτσάνια τους.

Αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το 1/2 φλιτζάνι λάδι να κάψει.

Στραγγίζουμε τα κοκκάρια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν ελαφρά και να γυαλίσουν.

Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο πυρέξ. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε πάλι 1/2 φλιτζάνι λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια (σε 2 δόσεις).

Μόλις ετοιμαστούν τα προσθέτουμε στο πυρέξ.

Συνεχίζουμε πάλι στο ίδιο τηγάνι και αφού ρίξουμε το τελευταίο 1/2 φλιτζάνι λάδι προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.

Μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνουμε τη ντομάτα, όλα τα μυρωδικά, αλάτι και τριμμένο πιπέρι.

Τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά και τα προσθέτουμε στο πυρέξ.

Πιέζουμε λίγο τα κοκκάρια και τα μανιτάρια να βυθιστούν στη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε 2-3 φορές το φαγητό.

Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε το φούρνο ρίχνουμε τα κάστανα σε χοντρά κομμάτια.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.