ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος με Πράσα

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με πράσα.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

Υλικά

1 μέτριο φύλλο μπακαλιάρο παστό

3-4 μεγάλα πράσα

1 ρίζα σέλερι

1/3 ματσάκι μαϊντανό

2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες

λάδι

αλεύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο του μπακαλιάρου σε μικρές μερίδες και αφήνουμε να ξαρμυρίσει σε νερό αλλάζοντας το κάθε 5-6 ώρες, 2 μέρες πριν το μαγειρέψουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα, το σέλερι και το μαϊντανό, αφού πρώτα τα πλύνουμε και τα ψιλοκόψουμε.

Τα σοτάρουμε με αρκετό λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο με τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες και πολύ λίγο αλάτι.

Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να έχει δέσει σχεδόν η σάλτσα.

Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

Τα τοποθετούμε με προσοχή να μην διαλυθούν στην κατσαρόλα με τα πράσα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Συνήθως δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι καθώς ο μπακαλιάρος είναι ήδη λίγο αλμυρός οπότε καλό είναι να δοκιμάσουμε πριν προσθέσουμε κι άλλο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.

Πράσα Ογκρατέν

Η συνταγή για πράσα ογκρατέν.

Κρεµµυδοπιτάκια Νηστίσιµα

Πώς θα φτιάξεις νηστίσιμα κρεµµυδοπιτάκια.

Κολοκυθάκια µε Ρίγανη

Πώς θα φτιάξεις κολοκυθάκια με ρίγανη.

Φανταστική Κρεµµυδόπιτα

Η συνταγή για μία έξοχη κρεμμυδόπιτα.

Πίτα µε Λιαστή Ντοµάτα και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις μία πίτα με λιαστή ντομάτα και ελιές.

Ελιόπιτα µε Πορτοκάλι

Η συνταγή για ελιόπιτα με πορτοκάλι.