ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος με Πράσα

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με πράσα.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

Υλικά

1 μέτριο φύλλο μπακαλιάρο παστό

3-4 μεγάλα πράσα

1 ρίζα σέλερι

1/3 ματσάκι μαϊντανό

2-3 μεγάλες ώριμες ντομάτες

λάδι

αλεύρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο του μπακαλιάρου σε μικρές μερίδες και αφήνουμε να ξαρμυρίσει σε νερό αλλάζοντας το κάθε 5-6 ώρες, 2 μέρες πριν το μαγειρέψουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα, το σέλερι και το μαϊντανό, αφού πρώτα τα πλύνουμε και τα ψιλοκόψουμε.

Τα σοτάρουμε με αρκετό λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν λίγο με τα υγρά τους.

Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες και πολύ λίγο αλάτι.

Προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να έχει δέσει σχεδόν η σάλτσα.

Αλευρώνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και τα τηγανίζουμε να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.

Τα τοποθετούμε με προσοχή να μην διαλυθούν στην κατσαρόλα με τα πράσα.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

Συνήθως δεν χρειάζεται επιπλέον αλάτι καθώς ο μπακαλιάρος είναι ήδη λίγο αλμυρός οπότε καλό είναι να δοκιμάσουμε πριν προσθέσουμε κι άλλο.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.