Tηγανητά Μπουρεκάκια με Φέτα
Η συνταγή για τηγανητά μπουρεκάκια με φέτα.
Υλικά
Για το ζυμάρι:
1 φλιτζάνι λάδι καλαμποκέλαιο
2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
1 και μισή κουτ. της σούπας ξίδι
1 πρέζα αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο σηκώσει για να γίνει μια αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να μπορεί να ανοιχτεί σε φύλλο
Για τη γέμιση:
1 αυγό
τυρί φέτα περίπου 400 γρ. ή ότι άλλο τυρί θέλουμε
άνηθος ή ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανοίγουμε το φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό.
Κόβουμε τετράγωνα κομμάτια και βάζουμε στην άκρη γέμιση, τα διπλώνουμε στρίβοντας τις άκρες τους σαν κορδονάκι για να κολλήσουν.
Τα τηγανίζουμε σε καυτό λαδί κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο το πολύ για 5 λεπτά.
Κάνουν φουσκάλες και γίνονται πολύ γρήγορα.
Επίσης...
Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.
Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.
Περισσότερα από
Αλμυρές Συνταγές
Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.
Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.
Η συνταγή για πολίτικη πίτα.
Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.
Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.
Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.