ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μουσακάς με Λαχανικά

Η συνταγή για έναν πεντανόστιμο μουσακά με λαχανικά.

ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

6-7 πατάτες σε φέτες

2 καρότα σε φέτες κατά μήκος

1 πιπεριά σε φέτες

παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο τυρί

Για τη σάλτσα

70 γρ. πελτέ ντομάτας

1 κονσέρβα ολόκληρο ντοματάκι

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

2 κομμάτια σέλερι ψιλοκομμένο ή λίγο σέλινο

λίγο κόκκινο κρασί

αλάτι

πιπέρι

ψιλοκομμένος μαϊντανός

ξερή ρίγανη και βασιλικός

Για τη μπεσαμέλ:

λάδι ή μαργαρίνη

αλεύρι

900 ml γάλα

μοσχοκάρυδο

1 αυγό

πιπέρι

Εκτέλεση

Για τη μπεσαμέλ: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε αρκετό λάδι και με σύρμα ενώνουμε το αλεύρι, τόσο ώστε να γίνει μια μάζα που να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το γάλα σε τμήματα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθεί.

Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε το αυγό και τα μπαχαρικά.

Για τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σέλερι.

Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Ρίχνουμε το κρασί και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε τον πελτέ, την κονσέρβα ντομάτας και νερό.

Τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά.

Στο τηγάνι τηγανίζουμε λίγο τις πατάτες, τα καρότα και τις πιπεριές.

Στη συνέχεια συναρμολογούμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη, βασιλικό και το τυρί.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.