ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες Μπαχτσέ

Πώς θα φτιάξετε πατάτες μπαχτσέ.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΠΑΧΤΣΕ

Υλικά

4-5 πατάτες

500 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια

1 κόκκινη πιπεριά (ή Φλωρίνης)

1 πράσινη πιπεριά

1 κολοκύθι

λίγο ελαιόλαδο

μισό κρασοπότηρο λευκό κρασί

2 αυγά

400 γρ. κρεμά γάλακτος

300 γρ. κίτρινα τυριά

αλάτι

φρέσκο πιπέρι

μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. Κόβουμε τα μανιτάρια στην μέση αν είναι πολύ μικρά ή σε φέτες αν είναι μεγαλύτερα.

Κόβουμε σε κυβάκια τα υπόλοιπα λαχανικά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Όταν μαλακώσουν οι πατάτες τις σουρώνουμε και τις κάνουμε πουρέ με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι.

Δεν μας πειράζει αν μείνουν κάποια κομματάκια.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με τα τυριά, την κρεμά γάλακτος, τα αυγά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Στο τέλος προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.