ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

Υλικά

Για τη ζύμη:

220 γρ. αλεύρι

130 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια

1/2 φλιτζ. χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

6 γλυκά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές βούτυρο

2 αυγά

1 φλιτζ. γάλα

1 φλιτζ. και λίγο παραπάνω, φέτα χοντροκομμένη

φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά της ζύμης.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Σε τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και 2 κουταλιές νερό, να σιγοβράσουν 10 λεπτά και να καραμελώσουν ελαφρά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Μόλις κρυώσουν προσθέτουμε τη φέτα, το γάλα, τα αβγά, το αλάτι και το βασιλικό.

Ανοίγουμε τη ζύμη και στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα και στα τοιχώματα.

Τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 20 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει, αδειάζουμε τη γέμιση, απλώνουμε ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με πιπέρι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, να χρυσίσει.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.