ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

ΤΑΡΤΑ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΕΤΑ

Υλικά

1 δόση ζύμη για τάρτες

Για τη γέµιση:

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 γιαούρτι

βασιλικό ψιλοκομμένο

250 γρ. φέτα κομμένη με το χέρι

3 αυγά

1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε τη ζύμη αφού την έχουμε τρυπήσει με πιρούνι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 8-10 λεπτά.

Στρώνουµε την κομματιασμένη φέτα στη βάση της ψηµένης τάρτας και τα σοταρισµένα λαχανικά.

Πασπαλίζουµε µε το βασιλικό. Χτυπάµε τα αυγά µε το γιαούρτι και το γάλα.

Αλατοπιπερώνουµε και αδειάζουμε το μίγμα πάνω στην τάρτα.

Ψήνουµε για 35 λεπτά, µέχρι να σταθεροποιηθεί.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.