ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα με Ντομάτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα με ντομάτα.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά

Για τη βάση της τάρτας:

2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι

120 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

2 κ.σ. νερό παγωμένο

αλάτι

Για τη γέμιση:

3 ντομάτες, όχι πολύ ώριμες

2 κούπες τριμμένη γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί

2 αυγά

1 μικρή κρέμα γάλακτος

4 φέτες μπέικον, κομμένο σε κομμάτια

μπόλικο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε σε μια λεκανίτσα, με το χέρι, το αλεύρι με το βούτυρο, μέχρι να γίνει σαν τραχανάς.

Ρίχνουμε το νερό και δουλεύουμε να γίνει η ζύμη μαλακή (δεν πολυζυμώνουμε το ζυμάρι, γιατί θα γίνει η ζύμη σκληρή).

Το τυλίγουμε με ζελατίνα και το βάζουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.

Απλώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη τάρτα.

Την καλύπτουμε με λαδόκολλα, ρίχνουμε από επάνω φασόλια και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 10 λεπτά.

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια. Κόβουμε τις ντομάτες σε φέτες, τις τοποθετούμε κυκλικά στην τάρτα.

Τηγανίζουμε ελαφρά το μπέικον και το ρίχνουμε πάνω από τις ντομάτες.

Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το πιπέρι.

Πασπαλίζουμε τις ντομάτες και το μπέικον, με το τυρί και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.

Ψήνουμε στους 100 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσίσει.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.