ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μελιτζάνες με Τυριά και Σάλτσα

Η συνταγή για νόστιμες μελιτζάνες με τυριά και σάλτσα.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες

1/2 λίτρο γάλα

3 αυγά

100 γρ. φέτα τριμμένη

100 γρ. κίτρινο μαλακό τυρί τριμμένο

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα:

1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια

1 κρεμμύδι τριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

λίγο θυμάρι η ρίγανη

λάδι

Εκτέλεση

Κόβουμε σε στρογγυλές φέτες τις μελιτζάνες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε τρυπητό για 1-2 ώρες να βγάλουν το ζουμί τους.

Ετοιμάζουμε την σάλτσα με μισό ποτήρι νερό αλάτι και πιπέρι.

Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά.

Τις βάζουμε λίγο σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τις μελιτζάνες και ρίχνουμε από πάνω τα τυριά. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τις μελιτζάνες.

Αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα από πάνω.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν τα τυριά και να απορροφήσουν το γάλα και τα αυγά.

Όταν ψηθεί αφήνουμε λίγο να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Τέλος, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.