ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

H Πίτα της Κόκκινης Κολοκύθας

Μία αρωματική πίτα όπου το μυστικό της νοστιμιάς της κρύβεται στα ελάχιστα υλικά της γέμισης.

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

Υλικά

1 μέτρια κολοκύθα κομμένη σε φέτες όπως το καρπούζι

200 γρ. φέτα σε κομμάτια

1 φλιτζ. του καφέ τραχανά ή ρύζι καρολίνα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για το φύλλο

1 δόση σπιτικό φύλλο (βασική συνταγή), για 5 φύλλα

ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε τα υλικά όπως είναι η περιγραφή στη βασική συνταγή για σπιτικό φύλλο.

Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με πετσέτα να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση της πίτας.

Βάζουμε την κολοκύθα με τη φλούδα αλλά χωρίς τα σπόρια σε ταψάκι, αλατίζουμε και ψήνουμε στους 200°C για 30' περίπου, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Αφαιρούμε τη σάρκα και την αφήνουμε για μισή ώρα στο σουρωτήρι, πιέζοντας λίγο, μέχρι να στραγγίξουν τα υγρά της.

Σε μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα, τη φέτα, τον τραχανά ή το ρύζι, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.

Ανοίγουμε 4 φύλλα.

Λαδώνουμε ένα χαμηλό ταψί, απλώνουμε πατσαβουριαστά τα δυο φύλλα, αφού τα λαδώσουμε χωριστά, απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση, σκεπάζουμε με τα άλλα δυο φύλλα, πάλι λαδωμένα, και γυρίζουμε ωραία τον κόθρο.

Λαδώνουμε την επιφάνεια, τη ραντίζουμε με νερό, τη χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε για 1½ ώρα σε ζεστό φούρνο στους 180°C.

Tip

Αν τη φτιάξετε με έτοιμο φύλλο, προτιμήστε ζύμη κουρού: ένα φύλλο κάτω και ένα πάνω.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.