ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μαραθοκεφτέδες με Σάλτσα Γιαουρτιού

Η συνταγή για μαραθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού.

ΜΑΡΑΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Υλικά

Για τους μαραθοκεφτέδες:

1/2 κιλό φρέσκο μάραθο

200 γρ. φέτα τριμμένη

3 αυγά

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή ένα ξερό κρεμμύδι) ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

2 κ.σ. γιαούρτι

4 κ.σ. αλεύρι

1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

λάδι για το τηγάνισμα

αλεύρι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

2 κ.σ. ταχίνι

1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι

1/2 φλιτζ. τσαγιού νερό

1/2 λεμόνι (το χυμό του)

λίγο ξύσμα λεμονιού

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ,ψιλοκόβουμε το μάραθο και τα κρεμμυδάκια.

Ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφριά.

Βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας, μην μας κολλήσει το μείγμα και πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε κανονικό μέγεθος.

Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.

Όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το περιττό λάδι.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα και σερβίρουμε.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.