ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπριάμ με Αλοιφή Γιαουρτιού

Η συνταγή για μπριάμ με αλοιφή γιαουρτιού.

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά

8-10 κολοκυθάκια σε φέτες

2 μέτριες μελιτζάνες σε φέτες, κάθε φέτα κομμένη στη μέση

6 μέτρια καρότα σε φέτες

3 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες

1 πράσινη πιπεριά σε κύβους

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. θυμάρι

1/4 φλιτζ. λάδι

αλάτι

πιπέρι

Για την κρέμα:

250 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι

1 γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

4 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο δοχείο, βάζουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα καρότα, πιπεριά πράσινη, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα μισά λαχανικά και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Απλώνουμε από πάνω τις πιπεριές και μετά το υπόλοιπο μείγμα από κολοκυθάκια-μελιτζάνες.

Περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά της κρέμας και απλώνουμε πάνω στο φαγητό, συνεχίζοντας το ψήσιμο ακόμη 15λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.