ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπριάμ με Αλοιφή Γιαουρτιού

Η συνταγή για μπριάμ με αλοιφή γιαουρτιού.

ΜΠΡΙΑΜ ΜΕ ΑΛΟΙΦΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά

8-10 κολοκυθάκια σε φέτες

2 μέτριες μελιτζάνες σε φέτες, κάθε φέτα κομμένη στη μέση

6 μέτρια καρότα σε φέτες

3 πιπεριές Φλωρίνης σε λωρίδες

1 πράσινη πιπεριά σε κύβους

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. θυμάρι

1/4 φλιτζ. λάδι

αλάτι

πιπέρι

Για την κρέμα:

250 γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι

1 γιαούρτι στραγγιστό

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

4 κ.σ. λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο δοχείο, βάζουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα καρότα, πιπεριά πράσινη, τη ρίγανη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα πυρέξ απλώνουμε τα μισά λαχανικά και ισιώνουμε την επιφάνεια.

Απλώνουμε από πάνω τις πιπεριές και μετά το υπόλοιπο μείγμα από κολοκυθάκια-μελιτζάνες.

Περιχύνουμε με το λάδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά της κρέμας και απλώνουμε πάνω στο φαγητό, συνεχίζοντας το ψήσιμο ακόμη 15λεπτά, να ροδίσει η επιφάνεια.

Επίσης...

Σαλάτα Λαχανικών με Κοτόπουλο

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα λαχανικών με κοτόπουλο.

Τάρτα με Καρότο

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με καρότο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Τάρτα με Ντομάτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα με ντομάτα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Χυλοπίτες με Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε χυλοπίτες με ντομάτα.

Κολοκυθάκια με Πατάτες Γιαχνί και Λεμόνι

Η συνταγή για νόστιμα κολοκυθάκια με πατάτες γιαχνί και λεμόνι.

Τάρτα Ντομάτας στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξετε τάρτα ντομάτας στα γρήγορα.

Πατάτες Αλλιώς

Μία συνταγή για νόστιμες εναλλακτικές πατάτες.

Πρασοτηγανιά με Λουκάνικο

Πώς θα φτιάξετε πρασοτηγανιά με λουκάνικο.

Ντοματόπιτα

Η "βασίλισσα του καλοκαιριού" φτιάχνει τις νοστιμότερες πίτες. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στην ποικιλία της ντομάτας: προτιμήστε τα πομοντόρια, που έχουν πλούσια σάρκα και λιγότερο ζουμί και σπόρια.