X

Ζυμαρικά με Σάλτσα Σκορδάτη

Η συνταγή για νόστιμα ζυμαρικά με σκορδάτη σάλτσα.

Υλικά

2 κ.σ. βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 κ.σ. αλεύρι

3/4 φλιτζ. ζωμό

3/4 φλιτζ. γάλα

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2 φλιτζ. Τριμμένο κεφαλοτύρι

1 πακέτο κοντά ζυμαρικά

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το ζωμό και το γάλα.

Ανακατεύουμε με αυγογδάρτη μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, το τριμμένο τυρί, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχουμε μια λεία σάλτσα.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο πακέτο, τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα.

Ανακατεύουμε ώστε να καλύψει η σάλτσα όλα τα ζυμαρικά και σερβίρουμε.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.

Παστίτσιο Νηστίσιμο με Καρύδι

Η συνταγή για ένα διαφορετικό, νηστίσιμο παστίτσιο με καρύδι.