ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κατημέρια με Τυρί

Πώς θα φτιάξετε κατημέρια με τυρί.

ΚΑΤΗΜΕΡΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

1 κιλό αλεύρι -καλύτερα μισό μαλακό και μισό σκληρό

γάλα όσο πάρει (αντί για νερό) για να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο

6 αυγά

1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο για επάλειψη

ελάχιστο αλάτι

τυρί τριμμένο, οποιοδήποτε σκληρό

κίτρινο τυρί, για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο μεγαλούτσικο όχι χοντρό.

Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο λεπτό μπορούμε.

Στη συνέχεια, αφού το αλείψουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίσουμε με τυρί τριμμένο, το τυλίγουμε σφιχτά γύρω από τον πλάστη και το σπρώχνουμε στο κέντρο του σουρώνοντας το.

Τραβάμε τον πλάστη και το σουρωμένο φύλλο που έχουμε μπροστά μας το κόβουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό, μαχαίρι. Ας πούμε ότι το κόβουμε σε 5 ως 7 κομμάτια.

Το καθένα από αυτά τα κομμάτια το απλώνουμε ελαφρά με τον πλάστη ώστε να γίνει περίπου σαν ένα πιατάκι του φρούτου.

Τηγανίζουμε τα κατημέρια σε ελαιόλαδο γυρνώντας τα κι από τις δυο πλευρές.

Προσοχή στο τηγάνισμα. Είναι θέμα λεπτού, όχι παραπάνω γιατί αρπάζουν αμέσως!

Τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.

Επίσης...

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Cheesecake με Σοκολάτα και Γιαούρτι

Εδώ η σοκολάτα γίνεται ανάλαφρη σαν πούπουλο, με μία ξινούτσικη τσαχπινιά από γιαούρτι.

Αλμυρά Κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αλμυρά κουλουράκια.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Εύκολα Κριτσίνια με Τυρί

Η συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια με τυρί.

Εύκολο Τυρόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και εύκολο τυρόψωμο.

Τυρόπιτα με Φέτα και Ανθότυρο

Η συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο.