ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κατημέρια με Τυρί

Πώς θα φτιάξετε κατημέρια με τυρί.

ΚΑΤΗΜΕΡΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ

Υλικά

1 κιλό αλεύρι -καλύτερα μισό μαλακό και μισό σκληρό

γάλα όσο πάρει (αντί για νερό) για να γίνει ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο

6 αυγά

1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο για επάλειψη

ελάχιστο αλάτι

τυρί τριμμένο, οποιοδήποτε σκληρό

κίτρινο τυρί, για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπόλ ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά να γίνει ένα ωραίο ζυμάρι.

Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο μεγαλούτσικο όχι χοντρό.

Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο λεπτό μπορούμε.

Στη συνέχεια, αφού το αλείψουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίσουμε με τυρί τριμμένο, το τυλίγουμε σφιχτά γύρω από τον πλάστη και το σπρώχνουμε στο κέντρο του σουρώνοντας το.

Τραβάμε τον πλάστη και το σουρωμένο φύλλο που έχουμε μπροστά μας το κόβουμε σε κομμάτια με ένα κοφτερό, μαχαίρι. Ας πούμε ότι το κόβουμε σε 5 ως 7 κομμάτια.

Το καθένα από αυτά τα κομμάτια το απλώνουμε ελαφρά με τον πλάστη ώστε να γίνει περίπου σαν ένα πιατάκι του φρούτου.

Τηγανίζουμε τα κατημέρια σε ελαιόλαδο γυρνώντας τα κι από τις δυο πλευρές.

Προσοχή στο τηγάνισμα. Είναι θέμα λεπτού, όχι παραπάνω γιατί αρπάζουν αμέσως!

Τα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.