ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πιπεριές Γεμιστές με Φέτα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμες πιπεριές γεμιστές με φέτα.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ

Υλικά

10 πιπεριές κέρατο

λίγη φέτα θρυμματισμένη

2 κουταλιές τυρί κρέμα

1 κουταλιά σούπας γάλα

1 ντομάτα σε κυβάκια

ελαιόλαδο

πιπέρι

ρίγανη

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε τις πιπεριές τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ και μία μία τις ανοίγουμε, σκίζοντάς τες με ένα μαχαίρι κατά μήκος.

Βγάζουμε τα σπόρια αν υπάρχουν πολλά, προσεκτικά να μη τις σκίσουμε.

Φτιάχνουμε τη γέμιση.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα με την κρέμα τυριού και μια κουταλιά ελαιόλαδο και πατάμε με ένα πιρούνι να λιώσει η φέτα.

Αν είναι πολύ πηχτό ρίχνουμε και το γάλα.

Αν δε θέλουμε να βάλουμε γάλα, ρίχνουμε κι άλλο ελαιόλαδο.

Μετά ρίχνουμε και τη ντομάτα, τη ρίγανη και μπόλικο πιπέρι.

Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και γεμίζουμε τις πιπεριές.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθούν καλά οι πιπεριές και να μείνουν με το λάδι τους.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.