ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γλυκιά Κολοκυθόπιτα με Καρύδια και Σταφίδες

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθόπιτα γλυκιά με καρύδια και σταφίδες.

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο με ελαιόλαδο

1 1/2 φλιτζ. τριμμένη και στυμμένη κίτρινη κολοκύθα

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 γάλα εβαπορέ

1 κουταλάκι κανέλα

1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο

3 αυγά

1 φλιτζ. σταφίδες άσπρες και μαύρες

1 φλιτζ. χοντροκομμένα καρύδια

ελαιόλαδο για τα φύλλα

Εκτέλεση

Βάζουμε τις σταφίδες σε ένα μπολ και τις καλύπτουμε με καυτό νερό.

Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί 3 φύλλα βάζοντας ενδιάμεσα λάδι.

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.

Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε στο μίγμα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Ρίχνουμε το μίγμα στα φύλλα και τοποθετούμε άλλα 3 φύλλα από πάνω λαδώνοντας εναλλάξ. Κόβουμε τα περισσεύματα και γυρίζουμε τα φύλλα προς τα μέσα.

Ρίχνουμε από πάνω ελαιόλαδο τρυπάμε το φύλλο κοντά κοντά με οδοντογλυφίδα, ραντίζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Επίσης...

Λαζάνια με Γιαούρτι και Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λαζάνια με γιαούρτι και μελιτζάνες.

Πίτα με Όσπρια και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με όσπρια και λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Αυγά με Μελιτζάνες

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα αυγά με μελιτζάνες.

Ζυμαρικά με Μελιτζάνα και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα ζυμαρικά με μελιτζάνα και ελιές.

Αλλιώτικα Ψευτο-γεμιστά

Η συνταγή για τα πιο εναλλακτικά γεμιστά που έφαγες ποτέ.

Αυγά με Μανιτάρια και Δυόσμο

Πώς θα φτιάξετε αυγά με μανιτάρια και δυόσμο.

Ζυμαρόπιτα με Κολοκύθια

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη ζυμαρόπιτα με κολοκύθια.

Μπάμιες με Χοιρινό και Μελιτζάνες

Η συνταγή για μπάμιες με χοιρινό και μελιτζάνες.

Τάρτα με Ντομάτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα με ντομάτα.

Σαλάτα με Κοτόπουλο, Αβοκάντο και Dressing από Lime

Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό μεταξύ άλλων και για το γραφείο.

Τηγανητή Πίτσα

Η συνταγή για τη νοστιμότερη πίτσα στο τηγάνι.