ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα Λαχανικών με Ζύμη από Τυρί

Η συνταγή για μία πίτα λαχανικών με ζύμη από τυρί.

ΠΙΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΤΥΡΙΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

280 γρ. αλεύρι

1/2 κ.γ. αλάτι

150 γρ. παγωμένη μαργαρίνη

80 γρ. τυρί τριμμένο

Για τη γέμιση:

450 γρ. μπρόκολο

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

100 γρ. μανιτάρια κομμένα στα δύο ή στα τέσσερα (ανάλογα το μέγεθος)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

50 γρ. στραγγισμένο καλαμπόκι (κονσέρβας)

4-5 κ.σ. τυρί κρέμα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το υλικά της ζύμης με 8 κουταλιές σούπας νερό και ζυμώνουμε σε μαλακιά ζύμη.

Την αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένη για 1 ώρα.

Πλένουμε και κόβουμε το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια.

Το βάζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά και το στραγγίζουμε.

Σε ένα τηγάνι αφήνουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια 2-3 λεπτά να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το μπρόκολο, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και το τυρί κρέμα.

Ανακατεύουμε.

Με τη μισή ζύμη ανοίγουμε φύλλο να καλύψουμε τον πάτο από ένα στρογγυλό ταψί, που έχουμε προηγουμένως καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά.

Αδειάζουμε τη γέμιση των λαχανικών στο ταψί και αλείφουμε το ψημένο φύλλο στις άκρες με νερό.

Ανοίγουμε ένα δεύτερο ίδιο φύλλο και σκεπάζουμε τη πίτα πιέζοντας την άκρη του στις βρεγμένες άκρες του ψημένου φύλλου.

Αλείφουμε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και βάζουμε το ταψί ξανά στο φούρνο για άλλα 25’, μέχρι να ροδίσει.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.