ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβαρλάκια Σούπα με Σπανάκι και Ανθότυρο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γιουβαρλάκια σούπα με σπανάκι και ανθότυρο.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑ

Υλικά

500 γρ. σπανάκι

500 γρ. ανθότυρο

2 αυγά

100 γρ. αλεύρι

150 γρ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα

2 καρότα ψιλοκομμένα

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι.

Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σπανάκι να κρυώσει.

Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον ανθότυρο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το τριμμένο ψωμί, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε σε μικρές μπάλες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκυθάκια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά από τη στιγμή που θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.

Τα σερβίρουμε με την τριμμένη γραβιέρα.

Επίσης...

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.

Κολοκυθόπιτα σαν Πίτσα

Η πίτα που σου έρχεται πρώτη στο μυαλό, αφού ωραία κολοκυθάκια βρίσκεις όλο τον χρόνο και η ήπια γεύση τους ταιριάζει σε όλους.

Πολύχρωμη Πιπερόπιτα

Περισσότερο από κάθε άλλη πίτα συνδυάζει το γλυκό με το πικάντικο, σε έναν ήπιο συνδυασμό, που ταιριάζει σε όλα τα γούστα.

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.