ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γιουβαρλάκια Σούπα με Σπανάκι και Ανθότυρο

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γιουβαρλάκια σούπα με σπανάκι και ανθότυρο.

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑ

Υλικά

500 γρ. σπανάκι

500 γρ. ανθότυρο

2 αυγά

100 γρ. αλεύρι

150 γρ. τριμμένο μπαγιάτικο ψωμί

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα

2 καρότα ψιλοκομμένα

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι.

Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για αρκετά λεπτά μέχρι να μαραθεί.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σπανάκι να κρυώσει.

Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον ανθότυρο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το τριμμένο ψωμί, το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε σε μικρές μπάλες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 2 λίτρα νερό, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα κολοκυθάκια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά από τη στιγμή που θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.

Τα σερβίρουμε με την τριμμένη γραβιέρα.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.