ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Γεμιστά Αμπελόφυλλα στο Φούρνο

Η συνταγή για γεμιστά αμπελόφυλλα στο φούρνο.

ΓΕΜΙΣΤΑ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ

Υλικά

30 αμπελόφυλλα φρέσκα και 4 ακόμη για το τέλος

30 κουταλάκια ρύζι καρολίνα πλυμμένο με νερό και στραγγισμένο

1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό τριμμένο στον τρίφτη

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

δυόσμο ψιλοκομμένο

1 κολοκυθάκι τριμμένο

1 πιπεριά πράσινη τριμμένη

3 ντομάτες πολτοποιημένες

1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο για τη γέμιση

1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο για το τέλος

αλάτι

πιπέρι

νερό για το ψήσιμο

Εκτέλεση

Βράζουμε λίγο νεράκι και το ρίχνουμε πάνω στα αμπελόφυλλα για να ζεματιστούν.

Όταν αλλάξουν χρώμα είναι έτοιμα και τότε τους ρίχνουμε κρύο νερό.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ρύζι, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, 2 σκελίδες από το σκόρδο, το δυόσμο, το κολοκυθάκι, την πιπεριά και 1 πολτοποιημένη ντομάτα.

Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το 1/2 ποτήρι λάδι.

Παίρνουμε ένα ένα φύλλο προσθέτουμε μια κουταλιά γέμιση και το τυλίγουμε με τον γνωστό τρόπο κλείνοντας μέσα τη γέμιση.

Στρώνουμε σε ένα ταψί σε σειρές και περιχύνουμε με την υπόλοιπη ντομάτα, το λάδι και το σκόρδο.

Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σκεπάζουμε το φαγητό με τα 4 αμπελόφυλλα που έχουμε κρατήσει, προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάσουμε καλά.

Αν περισσέψει γέμιση τη βάζουμε σε μια άκρη του ταψιού βάλτε και μια πατατούλα ανάμεσα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω για 1 ώρα, στο τέλος πρέπει να μείνουν με το λαδάκι τους.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.