ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιάρος με Γίγαντες

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με γίγαντες.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Υλικά

500 γρ. γίγαντες (μουλιασμένοι στο νερό από το προηγούμενο βράδυ)

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 πιπεριά πράσινη κέρατο ψιλοκομμένη

2 καρότα κομμένα ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. πελτέ

1 φιλέτο μπακαλιάρου παστό, καλά ξαρμυρισμένο

Εκτέλεση

Έχουμε κόψει το φιλέτο του ψαριού και το έχουμε βάλει σε μπολ στο ψυγείο για 2 μέρες να ξαρμυρίσει.

Αλλάζουμε 2-3 φορές το νερό ενδιάμεσα.

Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν).

Τους σουρώνουμε και τους κρατάμε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, τα καρότα, το μαϊντανό, το σκόρδο και αφού μαλακώσουν ρίχνουμε και τους γίγαντες.

Προσθέτουμε τον πελτέ και ρίχνουμε λίγο νεράκι.

Αλατοπιπερώνουμε.

Πάνω από τους γίγαντες βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου και βράζουμε για 20’ με 25’ περίπου μέχρι να γίνει το ψάρι και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.

Επίσης...

Γεμιστά με Ψάρι

Η συνταγή για γεμιστά με ψάρι.

Γαλέος με Σπανάκι και Ντομάτα

Πώς θα φτιάξετε νόστιμο γαλέο με σπανάκι και ντομάτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Τσιπούρες στο Φούρνο

Η συνταγή για τις πιο νόστιμες τσιπούρες στο φούρνο.

Φιλέτο Ψαριού με Ζυμαρικά

Η συνταγή για το πιο νόστιμο φιλέτο ψαριού με λαχανικά.

Μπακαλιάρος με Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με ρεβίθια.

Παστός Γαύρος

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο παστό γαύρο.

Γλώσσες στη Λαδόκολλα

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες γλώσσες στη λαδόκολλα.

Μπακαλιάρος Στιφάδο, στο Φούρνο

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο στιφάδο.

Ψάρι με Αγκινάρες

Η πιο νόστιμη συνταγή για ψάρι με αγκινάρες.

Μπακαλιάρος με Χόρτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο μπακαλιάρο με χόρτα στο φούρνο.

Πέρκα με Σάλτσα Μουστάρδας

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με σάλτσα μουστάρδας.