ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα Μελιτζάνας

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα μελιτζάνας.

ΤΑΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Υλικά

Για τη ζύμη:

2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

1/2 φλιτζ. τσαγιού άσπρο κρασί

1/2 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο

λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη

Για τη γέμιση:

2-3 μελιτζάνες φλάσκες (περίπου 700 γρ.)

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο

200 γρ. ανθότυρο

1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι

3 αυγά

πιπέρι

μοσχοκάρυδο

1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά για τη ζύμη, τα ανακατεύουμε, ζυμώνουμε ελαφρά και τυλίγουμε με σελοφάν.

Αφήνουμε στο ψυγείο.

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει κι αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.

Στραγγίζουμε.

Σε τηγάνι τοποθετούμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε στη φωτιά μέχρι να μην υπάρχουν υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο μοσχοκάρυδο και πιπέρι.

Προσθέτουμε το ανθότυρο και το κεφαλοτύρι και τα αυγά στο μείγμα μελιτζάνας.

Ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός μικρού πλάστη τη ζύμη σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τη βάση της ταρτιέρας.

Το μεταφέρουμε στην ταρτιέρα, θα πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα.

Αδειάζουμε πάνω από τη ζύμη τη γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούςγια 40 έως 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.