ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τάρτα Μελιτζάνας

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τάρτα μελιτζάνας.

ΤΑΡΤΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Υλικά

Για τη ζύμη:

2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

1/2 φλιτζ. τσαγιού άσπρο κρασί

1/2 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο

λίγο αλάτι και λίγη ζάχαρη

Για τη γέμιση:

2-3 μελιτζάνες φλάσκες (περίπου 700 γρ.)

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο

200 γρ. ανθότυρο

1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι

3 αυγά

πιπέρι

μοσχοκάρυδο

1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά για τη ζύμη, τα ανακατεύουμε, ζυμώνουμε ελαφρά και τυλίγουμε με σελοφάν.

Αφήνουμε στο ψυγείο.

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.

Τις τοποθετούμε σε νερό που βράζει κι αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.

Στραγγίζουμε.

Σε τηγάνι τοποθετούμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις μελιτζάνες.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε στη φωτιά μέχρι να μην υπάρχουν υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με λίγο μοσχοκάρυδο και πιπέρι.

Προσθέτουμε το ανθότυρο και το κεφαλοτύρι και τα αυγά στο μείγμα μελιτζάνας.

Ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε με τη βοήθεια ενός μικρού πλάστη τη ζύμη σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τη βάση της ταρτιέρας.

Το μεταφέρουμε στην ταρτιέρα, θα πρέπει να καλύπτει και τα τοιχώματα.

Αδειάζουμε πάνω από τη ζύμη τη γέμιση.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούςγια 40 έως 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσόξανθο χρώμα.

Επίσης...

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.

Λαχανοντολμάδες Αυγολέμονο στο Φούρνο

Η συνταγή για λαχανοντολμάδες αυγολέμονο στο φούρνο.

Ομελέτα με Αγκινάρες

Η συνταγή για ομελέτα με αγκινάρες.