ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ζυμαροσπανακόπιτα Πλεκτή

Πώς θα φτιάξετε ζυμαροσπανακόπιτα πλεκτή

ΖΥΜΑΡΟΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΠΛΕΚΤΗ

Υλικά

700-800 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο, κομμένο και στραγγισμένο καλά

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα

2 φλιτζ. φέτα τριμμένη με τα δάχτυλά

1 φλιτζ. κασέρι ή κεφαλοτύρι τριμμένο

3-3 1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο

1 1/2 φλιτζ. γάλα

αλάτι

πιπέρι

λάδι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια σε λίγο λάδι και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη φέτα, το τυρί τριμμένο, το γάλα και το σοταρισμένο σπανάκι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και ζυμώνουμε όλα μαζί σε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μαλακή ζύμη που θα πλάθεται εύκολα.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τρία ίσα κομμάτια, σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε 3 ρολά.

Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πλέκουμε μεταξύ τους τα ρολά σε κοτσίδα.

Με πινέλο λαδώνουμε τη ζυμαρένια μας κοτσίδα-σπανακόπιτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου να ροδίσει και να ψηθεί καλά.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.