ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ζυμαροσπανακόπιτα Πλεκτή

Πώς θα φτιάξετε ζυμαροσπανακόπιτα πλεκτή

ΖΥΜΑΡΟΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΠΛΕΚΤΗ

Υλικά

700-800 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο, κομμένο και στραγγισμένο καλά

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα

2 φλιτζ. φέτα τριμμένη με τα δάχτυλά

1 φλιτζ. κασέρι ή κεφαλοτύρι τριμμένο

3-3 1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο

1 1/2 φλιτζ. γάλα

αλάτι

πιπέρι

λάδι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια σε λίγο λάδι και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη φέτα, το τυρί τριμμένο, το γάλα και το σοταρισμένο σπανάκι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και ζυμώνουμε όλα μαζί σε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μαλακή ζύμη που θα πλάθεται εύκολα.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τρία ίσα κομμάτια, σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε 3 ρολά.

Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πλέκουμε μεταξύ τους τα ρολά σε κοτσίδα.

Με πινέλο λαδώνουμε τη ζυμαρένια μας κοτσίδα-σπανακόπιτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου να ροδίσει και να ψηθεί καλά.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.