ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ζυμαροσπανακόπιτα Πλεκτή

Πώς θα φτιάξετε ζυμαροσπανακόπιτα πλεκτή

ΖΥΜΑΡΟΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΠΛΕΚΤΗ

Υλικά

700-800 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο, πλυμένο, κομμένο και στραγγισμένο καλά

1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα

2 φλιτζ. φέτα τριμμένη με τα δάχτυλά

1 φλιτζ. κασέρι ή κεφαλοτύρι τριμμένο

3-3 1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο

1 1/2 φλιτζ. γάλα

αλάτι

πιπέρι

λάδι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμυδάκια σε λίγο λάδι και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη φέτα, το τυρί τριμμένο, το γάλα και το σοταρισμένο σπανάκι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε στα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα και ζυμώνουμε όλα μαζί σε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια μας, αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μαλακή ζύμη που θα πλάθεται εύκολα.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε τρία ίσα κομμάτια, σε αλευρωμένη επιφάνεια πλάθουμε 3 ρολά.

Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πλέκουμε μεταξύ τους τα ρολά σε κοτσίδα.

Με πινέλο λαδώνουμε τη ζυμαρένια μας κοτσίδα-σπανακόπιτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου να ροδίσει και να ψηθεί καλά.

Επίσης...

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.