ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σπανακοτυρόπιτα με Σόδα

Πώς θα φτιάξετε σπανακοτυρόπιτα με σόδα.

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΟΔΑ

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο για πίτες

1 1/2 κιλό σπανάκι

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα

1 ματσάκι άνηθο

1 ματσάκι καυκαλήθρες ή μυρώνια

300 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με τα δάχτυλά

αλάτι

πιπέρι

1 κρασοπότηρο λάδι για τα φύλλα και το ταψί + λίγο για το σοτάρισμα

Για το ψήσιμο:

2 αυγά ελαφρά χτυπημένα

1 φλιτζ. γάλα

1 φλιτζ. σόδα υγρή

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι αφήνουμε να στραγγίξει και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Το ίδιο κάνουμε και με τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά τα ψιλοκόβουμε.

Σοτάρουμε στο λάδι το σπανάκι μαζί με τα κρεμμυδάκια, αλατοπιπερώνουμε, αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ρίχνουμε τον άνηθο και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί.

Λαδώνουμε το ταψί καλά και στρώνουμε 3 φύλλα λαδώνοντας τα ενδιάμεσα, ρίχνουμε τη μισή γέμιση και τη φέτα.

Πάνω από τη γέμιση στρώνουμε 2 φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση με το τυρί φέτα, τελειώνουμε με 3 φύλλα καλά λαδωμένα.

Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και τη σόδα χτυπάμε καλά όλα μαζί.

Χαράζουμε την πίτα μας και ρίχνουμε το υγρό μείγμα αυγών-σόδας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Επίσης...

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.