ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες Γκρατινέ με Αρωματικά

Πατάτες γκρατιναρισμένες στο φούρνο, βουτυράτες και πικάντικες, και πάνω τους μια σάλτσα με όλη τη δροσιά των μυρωδικών και των λαχανικών.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΚΡΑΤΙΝΕ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Υλικά

4 μεγάλες πατάτες

180 γρ. γκούντα τριμμένο (ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί)

150 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.γλ. μουστάρδα

1 αβγό

60 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για τη σάλτσα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μερικά φύλλα ρόκας ψιλοκομμένα

μερικά μαρουλόφυλλα ψιλοκομμένα

3-4 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι ή 1 κ.σ. ξίδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ψήνουμε στους 200°C ολόκληρες τις πατάτες, πλυμένες, μαζί με τη φλούδα τους.

Μόλις μαλακώσουν (θέλουν πάνω κάτω 1 ώρα), τις κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρούμε αρκετή από τη σάρκα τους.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τη σάρκα από τις πατάτες με το αβγό, την κρέμα, τη μουστάρδα, το τυρί γκούντα και το βούτυρο.

Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τις πατάτες, τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους, πάντα στους 200°C.

Όσο ψήνονται, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της σάλτσας.

Βγάζουμε τις πατάτες από τον φούρνο και σερβίρουμε πάνω τους τη σάλτσα των λαχανικών.

Tip

Στη σάλτσα μπορούμε να βάλουμε και ψιλοκομμένο σπανάκι, καρότο τριμμένο ή οποιοδήποτε ψιλοκομμένο λαχανικό. Το τέλειο πιάτο για να συνοδεύσεις ένα ψητό κοτόπουλο, μια μπριζόλα ή ακόμα και ένα απλό ψητό λουκάνικο.

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.