ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες με Σελινόριζα και Τυρί στο Φούρνο

Η σελινόριζα δίνει το άρωμά της και ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, σε ένα φαγητό που τρώγεται μόνο του, αλλά συνοδεύει και κρέας, ψάρι ή πουλερικά.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε πολύ λεπτές ροδέλες

1 μεγάλη σελινόριζα καθαρισμένη, σε πολύ λεπτές ροδέλες

2 κρεμμύδια καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γλ. ρίγανη

μερικά κλωναράκια θυμάρι

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 αβγά

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

2 φλιτζ. τριμμένα τυριά (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, ρεγκάτο)

αλάτι, πιπέρι

τυρί τριμμένο για την κρούστα

Εκτέλεση

Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί.

Στρώνουμε εναλλάξ φέτες από πατάτα, κρεμμύδι, σελινόριζα, μαϊντανό και μυρωδικά, αλατοπιπερώνοντας ελαφρά κάθε φορά, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Μαζί με τα μυρωδικά, θα μοιράσουμε στις στρώσεις των λαχανικών και το ελαιόλαδο.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε το γιαούρτι με τα αβγά και μόλις ομογενοποιηθούν ρίχνουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα αυτό επάνω στα λαχανικά.

Πασπαλίζουμε με τα τυριά που κρατήσαμε για την κρούστα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουμε το φαγητό μας για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει ωραία η κρούστα.

Για συνοδεία, του ταιριάζει μια πράσινη σαλάτα.

Tip

Βάζουμε ό,τι τυριά έχουμε, ακόμα και φέτα, φροντίζοντας να ταιριάξουμε ένα πικάντικο με ένα γλυκό τυρί που λιώνει μαστιχωτά. Εκτός από σελινόριζα, γίνεται υπέροχο και με γογγύλια!

Επίσης...

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.