ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Μπακαλιαρόσουπα

Ο παστός μπακαλιάρος κάνει μια υπέροχη σούπα, με ιδιαίτερη γεύση.

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣΟΥΠΑ

Υλικά

1 κιλό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο και κομμένο σε μικρές μερίδες

1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

1 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο

3 πατάτες χοντροκομμένες

2 καρότα σε μεγάλες ροδέλες

2 πιπεριές Φλωρίνης σε μεγάλα καρέ

1 μεγάλη ντομάτα κομμένη στα τέσσερα

1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 σφηνάκι ούζο

1 κ.γλ. κουρκουμά

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, τις πατάτες, τα καρότα και τις πιπεριές μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν.

Σβήνουμε με το ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε τον κουρκουμά και την ντομάτα και σκεπάζουμε με νερό, περίπου 1½ λίτρο.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, αλλά χωρίς να λιώσουν.

Προσθέτουμε μετά τον μπακαλιάρο και μαγειρεύουμε για 10'.

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού μαζί με άφθονο πιπέρι και σερβίρουμε!

Tip

Αν δεν μας αρέσει, αντικαθιστούμε το ούζο με 1 ποτηράκι κρασί. Αν θέλουμε τη σούπα χυλωμένη, λιώνουμε μερικές από τις πατάτες, τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και βράζουμε για 1' σε πολύ δυνατή φωτιά.

Επίσης...

Burger Ψαριού με Πικάντικη Μαγιονέζα

Η συνταγή για ένα φανταστικό μπέργκερ ψαριού με chili mayo.

Γιουβέτσι με Καλαμαράκια

Πώς θα φτιάξεις ένα έξοχο γιουβέτσι θαλασσινών με καλαμαράκια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γιουβέτσι με Θαλασσινά και Ούζο

Ένα ξεχωριστό γουβέτσι, που μυρίζει Ελλάδα. Ο συνδυασμός θαλασσινών εδώ είναι ενδεικτικός. Μπορείτε να προσθέσετε, π.χ., και καραβίδες ή να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος θαλασσινών.

Χταπόδι με Ούζο και Ελιές

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο χταπόδι με ούζο και ελιές.

Μπακαλιαρόπιτα

Μπορεί να ακούγεται ασυνήθιστο, ωστόσο η μπακαλιαρόπιτα είναι μια πεντανόστιμη εκδοχή με ψάρι αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τις κλασικές εκδοχές παρασκευών με μπακαλιάρο.

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά

Όσες συνταγές μπακαλιάρου και να εξερευνήσουμε, το σίγουρο είναι πως από το γιορτινό τραπέζι της 25ης Μαρτίου (αλλά όχι μόνο τότε) δεν θα λείψει η κλασική αξία του μπακαλιάρου σκορδαλιά.

Ο Μπακαλιάρος του Λευτέρη Λαζάρου

Ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν τη θαλασσινή κουζίνα, μοιράζεται τα μυστικά του.

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

Tacos με Ψάρι

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα τάκος με ψάρι.

Γλώσσες με Αγκινάρες στο Φούρνο

Η συνταγή για γλώσσες με αγκινάρες στο φούρνο.

Ψάρι Πλακί στο Φούρνο

Η συνταγή για ψάρι πλακί στο φούρνο.

Αχνιστά Μύδια με Φέτα και Ρίγανη

Η συνταγή για αχνιστά μύδια με φέτα και ρίγανη.