ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουφλέ με Ανθότυρο, Λιαστές Ντομάτες, Σπανάκι και Αρωματικά

Αυτή η συνταγή μεταμορφώνει το σπανάκι σε βελούδινη κρέμα με τραγανή κρούστα, που όλοι θα λατρέψουν.

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ

Υλικά

Υλικά για 5 άτομα

10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

250 γρ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο

3 αβγά

500 γρ. ανθότυρο

12 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες

2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό

λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο, στην άκρη του κουταλιού

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

3 κ.σ. τριμμένο κίτρινο τυρί για την κρούστα

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για σουφλέ, αυτή με τα ψηλά τοιχώματα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι το σπανάκι μέχρι να μαραθεί.

Χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε ένα μπολ το ανθότυρο και μόλις διαλυθεί προσθέτουμε τα αβγά. Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη κρέμα.

Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε τις ελιές, τον βασιλικό ή τον μαϊντανό, λίγο πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Ρίχνουμε στο μίγμα το σπανάκι και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε με κουτάλι με απαλές κινήσεις.

Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Τρώγεται ωραιότατα σαν πρώτο πιάτο, αλλά μπορούμε να το σερβίρουμε και σαν κυρίως, μαζί με μια πράσινη σαλάτα και φρεσκοψημένο ψωμί. Πολύ ωραία ταιριάζει και με αβγά τηγανητά.

Tip

Βάζουμε όποιο μυρωδικό μάς αρέσει, όπως ρίγανη, ξερή ή φρέσκια, ή θυμάρι. Για να ξεφορμάρουμε εύκολα το σουφλέ, στρώνουμε τη φόρμα με χαρτί ψησίματος.

Επίσης...

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.

Σουφλέ με Καρότο και Πορτοκάλι

Φινετσάτο και αέρινο, αξίζει να το φας μόλις βγει από τον φούρνο, πριν ξεφουσκώσει.

Η Ντοματόσουπα

Ταιριάζει το δροσερό και το ζεστό με το μαγικό άρωμα της ντομάτας.

Πουρές Φούρνου με Λαχανικά

Η συνταγή για πουρέ φούρνου με λαχανικά.

Η Καλύτερη Σάλτσα Ντομάτα σε Βαζάκι

Η σύγχρονη σάλτσα μπορεί να γίνει σε κάθε κουζίνα, ελαφριά και μυρωδάτη, για να δώσει το άρωμα του ήλιου στα μαγειρέματα του χειμώνα.

Κολοκυθάκια-Βαρκούλες Γεμιστά με Κιμά

Μια παραλλαγή στα κολοκυθάκια-παπουτσάκια, τόσο ελαφριά και νόστιμη, που μπορείς χωρίς πρόβλημα να φας ολόκληρο το ταψί.