ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ με Μανιτάρια, Προσούτο και Παρμεζάνα

Ένα κέικ που μοσχοβολά Μεσόγειο, γι' αυτό μην τσιγκουνευτείτε το θυμάρι.

ΚΕΙΚ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Υλικά

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

80 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

100 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο

60 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι

5-6 κλωναράκια θυμάρι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 αβγά και 1 κρόκο επιπλέον

½ κ.γλ. ζάχαρη

2 κ.σ. χλιαρό γάλα

200 γρ. λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κλωναράκι δεντρολίβανο

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για τη φόρμα

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε πολύ δυνατή φωτιά τα μανιτάρια μαζί με το δεντρολίβανο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν. (Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα αποξηραμένα μανιτάρια, που θα μουλιάσουμε σε 1 φλιτζ. ζεστό νερό.

Στη συνέχεια αυτό το νερό θα το χρησιμοποιήσουμε στο ζύμωμα.)

Σε μια λεκάνη διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε λίγο λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη, αρκετά αραιή.

Προσθέτουμε τα 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα, τα τυριά, τις ελιές, το προσούτο και τα μανιτάρια. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα.

Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα, μεταφέρουμε το μίγμα και του δίνουμε σχήμα ώστε να καλύπτει ομοιόμορφα τη φόρμα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Αλείφουμε το κέικ με τον κρόκο του αβγού και το ψήνουμε για 1 ώρα.

Μόλις κρυώσει λίγο, το ξεφορμάρουμε.

Tip

Αν δεν έχουμε προσούτο, βάζουμε κάποιο άλλο αλλαντικό με έντονη γεύση. Από τυριά, βάζουμε όποια αγαπάμε.

Επίσης...

Ρυζοσαλάτα με Τόνο, Πιπεριές και Ελιές

Μία χορταστική σαλάτα με ρύζι, τόνο και λαχανικά.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αρακάς Λαδερός Κοκκινιστός

Πώς θα φτιάξετε τον νοστιμότερο λαδερό κοκκινιστό αρακά.

Σαλάτα με Καρπούζι και Ντομάτα

Η συνταγή για την τέλεια σαλάτα με καρπούζι και ντομάτα.

Τάρτα με Πιπεριές και Φέτα

Η συνταγή για μία νόστιμη τάρτα με πιπεριές και φέτα.

Αυθεντική Panzanella

Πώς θα φτιάξεις την κλασική ιταλική σαλάτα με ντομάτες και ψωμί.

Μουσακάς με Φασόλια Γίγαντες

Οι γίγαντες στο φούρνο είναι ένα εύκολο όσπριο, που το αγαπούν ακόμα και όσοι δεν τρελαίνονται γι' αυτά. Όταν συνδυάζονται με κιμά, σε ένα πρωτότυπο και νοστιμότατο παστίτσιο, τους λατρεύεις.

Τάρτα Αρωματισμένη με Φρέσκο Βασιλικό

Η συνταγή για μία θαυμάσια τάρτα αρωματισμένη με φρέσκο βασιλικό.

Σαλάτα με Αγγούρι και Φασόλια

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με αγγούρι και φασόλια.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.