ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ με Πολύχρωμες Πιπεριές, Ανθότυρο και Μαύρες Ελιές

Ένα κέικ που μυρίζει καλοκαίρι, γλυκοφάγωτο και ελαφρά πικάντικο, με γεύση που θυμίζει έντονα πίτσα αν προσθέσεις και λίγο λουκάνικο.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

125 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

½ κ.γλ. αλάτι

4 αβγά

1½ φλιτζ. γάλα

2 φλιτζ. ανθότυρο σπασμένο

1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη

1 φλιτζ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

2 κ.γλ. ρίγανη

2 φλιτζ. πολύχρωμες πιπεριές σε κυβάκια

2 κ.σ. ελαιόλαδο

βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές με λίγο αλάτι μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν λίγο.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τα αβγά. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, ρίχνουμε ½ κ.γλ. αλάτι, το γάλα και τα τυριά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Όταν γίνει λείο το μίγμα, ρίχνουμε τις πιπεριές, τις ελιές και τη ρίγανη και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη μακρόστενη φόρμα του κέικ. Μεταφέρουμε το μείγμα, το ισιώνουμε και ψήνουμε για 45'-50'.

Μόλις κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε το κέικ.

Tip

Αν προτιμάτε τις πράσινες ελιές, δεν υπάρχει πρόβλημα. Για περισσότερη γεύση, μαζί με τις πιπεριές μπορούμε να σοτάρουμε και 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φετάκια.

Επίσης...

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.

Αβοκάντο, Ψητές Γαρίδες και Βινεγκρέτ Lime

Η συνταγή για μία νόστιμη σαλάτα με γαρίδες και αβοκάντο.

Το Ramen του Momofuku

Η περίφημη συνταγή του David Chang για ράμεν, που όπως και να το κάνουμε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.