ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Κέικ με Μπλε Τυρί, Καρύδια και Αχλάδια

Ένα υπέροχο, φινετσάτο αλμυρό κέικ.

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΛΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙ

Υλικά

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

125 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου

½ κ.γλ. αλάτι

4 αβγά

1½ φλιτζ. γάλα

3 αχλάδια σε λεπτές φέτες, μαζί με τη φλούδα τους

200 γρ. μπλε τυρί σπασμένο

150 γρ. έμενταλ τριμμένο

1 φλιτζ. καρύδια χοντροσπασμένα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ χειρός το βούτυρο με τα αβγά. Μόλις αφρατέψει το μείγμα, ρίχνουμε το αλάτι, το γάλα και τα τυριά και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν. Όταν γίνει λείο το μίγμα, ρίχνουμε τα αχλάδια, τα καρύδια και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη μακρόστενη φόρμα του κέικ. Μεταφέρουμε το μείγμα, το ισιώνουμε και ψήνουμε για 45'-50'.

Μόλις κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε το κέικ.

Tip

Για να πετύχουν τα αλμυρά κέικ, θέλουν πλούσια γέμιση, γι' αυτό δεν τσιγκουνευόμαστε τυρί, αλλαντικά, λαχανικά και μυρωδικά. Διαφορετικά, μυρίζουν αλευρίλα.

Επίσης...

Μπουγιουρντί

Πώς θα φτιάξεις μπουγιουρντί.

Σουφλέ με Πατάτες, Σπανάκι και Φέτα

Ένα σουφλέ με σφραγίδα ελληνική, που θυμίζει λίγο την παραδοσιακή γεύση της σπανακόπιτας.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σουφλέ με Σπανάκι και Μανιτάρια

Ανοίγει πεντανόστιμα ένα κάλεσμα στο σπίτι, τρώγεται μαγικά στο καθημερινό τραπέζι, ενώ συνοδεύει υπέροχα κοτόπουλο και ψαρικά.

Σουφλέ με Μπρόκολο και Τυριά

Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό-φετίχ των σουφλέ. Γιατί έχει έντονη γεύση, δένει υπέροχα με τα τυριά και δεν διαλύεται στον φούρνο.

Σπανακοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σπανακοτυρόπιτα.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Τυρόπιτα με Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις τυρόπιτα με γιαούρτι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξεις μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Πίτα Πολίτικη

Η συνταγή για πολίτικη πίτα.

Η Στριφτή Τυρόπιτα

Ξεχωρίζει για την εμφάνισή της, που όμως επηρεάζει και τη γεύση της: στριφτά λεπτά ρολάκια, που κάνουν την πιο τραγανή πίτα.

Τυρόπιτα με Κίτρινα Τυριά

Την παραδοσιακή τυρόπιτα την έχουμε συνηθίσει με φέτα. Μπορεί όμως να γίνει και με διαφορετικά κίτρινα τυριά.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.