ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Φασουλόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη φασουλόπιτα.

ΦΑΣΟΥΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

10 φύλλα για πίτα ή του μπακλαβά

500 γρ. πράσινα φασόλια ψιλοκομμένα

2 κρεμμύδια ξερά σε ροδέλες κομμένα

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

4 ντομάτες χωρίς τη φλούδα σε κομματάκια κομμένες

200 γρ. κεφαλοτύρι

1 κούπα ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

Κρέμα:

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. βούτυρο

2 κούπες γάλα

Σάλτσα:

4 κ.σ. αλεύρι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φασόλια και τα βράζουμε για 7 λεπτά.

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδελίτσες.

Καθαρίζουμε από τη φλούδα και τα σπόρια τις ντομάτες, τις κόβουμε σε κομματάκια, κύβους και τις αφήνουμε για λίγο να στραγγίξουν.

Με τα υλικά της κρέμας κάνουμε την κρέμα: Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, μετά το αλεύρι και μετά το γάλα, αλάτι, πιπέρι.

Το αφήνουμε στην άκρη. Σε μια λεκάνη, βάζουμε τα φασόλια και την κρέμα.

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι να ξανθύνουν λίγο. Στύβουμε λίγο με το χέρι τις ντομάτες και τις ρίχνουμε στο κρεμμύδι.

Ρίχνουμε και το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το τυρί

Κάνουμε τη σάλτσα: Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το αλεύρι, το νερό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.

Αλείφουμε ένα ταψί ή πυρέξ με λάδι. Βάζουμε τα πέντε φύλλα ένα- ένα, αλείφοντας με τη σάλτσα. Βάζουμε τα φασόλια να πάνε παντού.

Βάζουμε και τα άλλα πέντε φύλλα, πάλι ένα- ένα αλείφοντας με τη σάλτσα, και χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια.

Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.