ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυροπιτάκια με Κρόκο και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με κρόκο και γιαούρτι.

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ

Υλικά

Υλικά για 20 τυροπιτάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1/3 λεμόνι τουρσί τη φλούδα μόνο

30 ml. ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι κρόκο Κοζάνης

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

300 γρ. φύλλο κρούστας

γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες των 3 εκ. για τα τυροπιτάκια. Ψιλοκόβουμε το λεμόνι τουρσί και ζεματίζουμε το κρόκο Κοζάνης σε λίγο ζεστό νερό.

Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι τουρσί, τον κρόκο και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Παίρνουμε μία-μία τις λωρίδες κρούστας, με ένα κουταλάκι βάζουμε μίγμα στη κάτω πλευρά και διπλώνουμε σε τρίγωνα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και μίγμα.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι, βάζουμε μέσα τα τυροπιτάκια, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθοκάστανο χρώμα. Τα σερβίρουμε ζεστά με γιαούρτι.

Επίσης...

Τάρτα Σφολιάτα με 4 Τυριά

Η σφολιάτα με τα τυριά κάνουν την πιο καλή παρέα και όλοι λατρεύουμε τη γεύση του λιωμένου τυριού πάνω σε μια αφράτη, τραγανή σφολιάτα.

Σουφλέ με Γιαούρτι και Τυριά

Ή αλλιώς "το σουφλέ στο άψε σβήσε". Ένας νοστιμότατος τρόπος για να εκμεταλλευτείς το μπαγιάτικο ψωμί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Σφολιάτα Σουφλέ με Ζαμπόν, Κέτσαπ και Τυριά

Ανάμεσα σε σουφλέ και πίτσα, ένα πλούσιο, δυνατό σε γεύση και χορταστικό πιάτο.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Πίτσα χωρίς Ενοχές

Αν δοκιμάσετε τη νοστιμιά τους, μπορεί και να απαρνηθείτε για πάντα την κανονική πίτσα.

Οι Τυρομπουκιές

Τρώγονται όλες τις ώρες μετά μανίας.

Το Απόλυτο Τυροπιτάκι χωρίς Φύλλο

Το τυροπιτάκι-λουκουμάς που κάνει το μαγικό "κρακ" πριν σε προσγειώσει στην πικάντικη νοστιμιά της φέτας και στη βελούδινη υφή από το γιαούρτι.

Το Σφουγγάτο της Κύθνου

Από τα νοστιμότερα τυροκροκετάκια της παράδοσης, χρυσαφένια σαν ήλιος, τραγανά και αφράτα συνάμα.

Πιτάκια Πανεύκολα με Χαλούμι και Δυόσμο

Το ψωμί του τοστ μπορεί πολύ τραγανά και νόστιμα να αντικαταστήσει το φύλλο σε ένα πιτάκι.

Μεσογειακό Ντιπ

Η συνταγή για ένα θαυμάσιο μεσογειακό ντιπ.

Πιτσάκι με Μυζήθρα και Pesto στο Πι και Φι

Πιτσάκια του μεζέ, μερακλίδικα, που δεν χρειάζονται ζύμη, αφού γίνονται με πίτες για σουβλάκι.

Η Τυροκαυτερή

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη τυροκαυτερή.