ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυροπιτάκια με Κρόκο και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με κρόκο και γιαούρτι.

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΟΚΟ

Υλικά

Υλικά για 20 τυροπιτάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1/3 λεμόνι τουρσί τη φλούδα μόνο

30 ml. ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι κρόκο Κοζάνης

200 γρ. φέτα θρυμματισμένη

300 γρ. φύλλο κρούστας

γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες των 3 εκ. για τα τυροπιτάκια. Ψιλοκόβουμε το λεμόνι τουρσί και ζεματίζουμε το κρόκο Κοζάνης σε λίγο ζεστό νερό.

Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγανάκι και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για περίπου 8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το λεμόνι τουρσί, τον κρόκο και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Παίρνουμε μία-μία τις λωρίδες κρούστας, με ένα κουταλάκι βάζουμε μίγμα στη κάτω πλευρά και διπλώνουμε σε τρίγωνα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και μίγμα.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι, βάζουμε μέσα τα τυροπιτάκια, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ξανθοκάστανο χρώμα. Τα σερβίρουμε ζεστά με γιαούρτι.

Επίσης...

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.