ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυρόπιτα Ταψιού με Καρότο και Σουσάμι

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τυρόπιτα ταψιού με καρότο και σουσάμι.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

Υλικά

Για ταψάκι 35x23εκ.:

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο (με 4 φύλλα)

Για τη γέμιση:

1/2 κιλό φέτα (όχι αλμυρή)

2 καρότα τριμμένα στο τρίφτη

2 κουτ. σούπας βασιλικό

2 κουτ. σούπας άνηθο

3 κουτ. σούπας κάππαρη

2 αυγά

1 κουτ. σούπας σουσάμι

αλάτι

πιπέρι

Εξωτερικά:

1 κουτ. σούπας σουσάμι

1/2 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το βασιλικό, αφού πρώτα βάλουμε την κάππαρη σε λίγο νερό να ξαλμυρίσει.

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι με ένα πινέλο, τοποθετούμε στη βάση δύο φύλλα και βάζουμε τη μισή γέμιση.

Προσθέτουμε ένα φύλλο ακόμα και από πάνω την υπόλοιπη γέμιση.

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Τέλος, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι.

Κόβουμε σε μερίδες.

Ψήνουμε σε χαμηλό σημείο στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει ικανοποιητικά η πίτα μας.

Επίσης...

Εύκολα Κριτσίνια με Τυρί

Η συνταγή για εύκολα και νόστιμα κριτσίνια με τυρί.

Εύκολο Τυρόψωμο

Πώς θα φτιάξετε το πιο νόστιμο και εύκολο τυρόψωμο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τυρόπιτα με Φέτα και Ανθότυρο

Η συνταγή για τυρόπιτα με φέτα και ανθότυρο.

Μελιτζανοκροκέτες Γεμιστές με Τυρί

Η συνταγή για μελιτζανοκροκέτες γεμιστές με τυρί.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κοτοπιτάκια με Κεφαλοτύρι

Η συνταγή για κοτοπιτάκια με κεφαλοτύρι.

Μανιτάρια με Φέτα στο Φούρνο

Πώς θα φτιάξετε μανιτάρια με φέτα στο φούρνο.

Μανιτάρια Γεμιστά με Κιμά και Τυρί

Η συνταγή για μανιτάρια γεμιστά με κιμά και τυρί.

Τυρένιο με Φύλλο Κανταΐφι

Η συνταγή για τυρένιο με φύλλο κανταΐφι.

Αφράτα Ρολάκια με Κίτρινα Τυριά

Η συνταγή για αφράτα ρολάκια με κίτρινα τυριά.

Κοφτό Μακαρονάκι στο Φούρνο με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο με τυριά.

Γεμιστές Πατάτες με Φέτα

Η συνταγή για τις νοστιμότερες γεμιστές πατάτες.