ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Τυρόπιτα Ταψιού με Καρότο και Σουσάμι

Η συνταγή για την πιο νόστιμη τυρόπιτα ταψιού με καρότο και σουσάμι.

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΣΟΥΣΑΜΙ

Υλικά

Για ταψάκι 35x23εκ.:

1 πακέτο φύλλο χωριάτικο (με 4 φύλλα)

Για τη γέμιση:

1/2 κιλό φέτα (όχι αλμυρή)

2 καρότα τριμμένα στο τρίφτη

2 κουτ. σούπας βασιλικό

2 κουτ. σούπας άνηθο

3 κουτ. σούπας κάππαρη

2 αυγά

1 κουτ. σούπας σουσάμι

αλάτι

πιπέρι

Εξωτερικά:

1 κουτ. σούπας σουσάμι

1/2 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το βασιλικό, αφού πρώτα βάλουμε την κάππαρη σε λίγο νερό να ξαλμυρίσει.

Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε μία λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι με ένα πινέλο, τοποθετούμε στη βάση δύο φύλλα και βάζουμε τη μισή γέμιση.

Προσθέτουμε ένα φύλλο ακόμα και από πάνω την υπόλοιπη γέμιση.

Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Τέλος, αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και προσθέτουμε το σουσάμι.

Κόβουμε σε μερίδες.

Ψήνουμε σε χαμηλό σημείο στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσει ικανοποιητικά η πίτα μας.

Επίσης...

Πίτα στο Τηγάνι με Βλίτα και Φέτα

Είναι η χορτόπιτα του καλοκαιριού. Μια μερίδα βλίτα που περίσσεψαν από την προηγούμενη, ειδικά αν τα έχετε βράσει μαζί με κολοκυθάκια, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια τραγανή και λαχταριστή πίτα του τηγανιού.

Λαχανικά και Τυριά σε Τάρτα

Πώς θα φτιάξετε μία τάρτα με λαχανικά και τυριά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μακαρόνια στο Φούρνο με Μπόλικο Τυρί

Πώς θα φτιάξετε μακαρόνια στο φούρνο με μπόλικο τυρί.

Πίτσα με Pesto

Η μόνη συνταγή για σπιτική πίτσα που θα χρειαστείς ποτέ.

Λιγκουίνι με Παρμεζάνα

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα λιγκουίνι με παρμεζάνα.

Κροκέτες Τυριών με Πατάτα

Η συνταγή για κροκέτες τυριών με πατάτα.

Κολοκυθάκια Φούρνου με Τυριά

Πώς θα φτιάξετε κολοκυθάκια φούρνου με τυριά.

Πίτα – Στραπατσάδα

Ένας ωραίος τρόπος για να μεταμορφώσουμε με ένα φρέσκο μαγείρεμα μια στραπατσάδα που περίσσεψε, αλλά και ένας ακόμα πιο νόστιμος τρόπος για να μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς σκεύη μια στραπατσάδα στην παραλία, στην εκδρομή ή στο γραφείο.

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Γεμιστά Ψωμάκια με Αυγό, Γραβιέρα και Ζαμπόν

Πώς θα φτιάξετε νόστιμα γεμιστά ψωμάκια με αυγό, γραβιέρα και ζαμπόν.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.