ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ελιοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη ελιοτυρόπιτα.

ΕΛΙΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο για πίτες

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

2 φλ.φέτα χοντροτριμμένη με τα δάχτυλα

2 αυγά

άνηθο

1 πιπεριά κόκκινη ή ότι έχετε σε κυβάκια

4 κ.σ. πάστα ελιάς

ρίγανη

θυμάρι

1/2 φλιτζ. λάδι για τα φύλλα και το ταψί

Για την κρέμα:

1 φλιτζ. γάλα

2 αυγά

σουσάμι για το τέλος (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ τη φέτα τριμμένη, τα 2 αυγά χτυπημένα, τον άνηθο, την πιπεριά, το μισό γιαούρτι, θυμάρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά να ενωθούν.

Σε άλλο μπολ, βάζουμε την πάστα ελιάς με το υπόλοιπο γιαούρτι, ρίγανη και άνηθο, ανακατεύουμε να ενωθούν.

Παίρνουμε 2 φύλλα, τα λαδώνουμε και βάζουμε 2 κ.σ. γέμιση φέτας, τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Παίρνουμε άλλα 2 φύλλα,τα λαδώνουμε και βάζουμε γέμιση πάστα ελιάς,τυλίγουμε πάλι σε ρολό και τοποθετούμε στο ταψί.

Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά γέμισης, βάζοντας τα ρολά σε στρογγυλό ταψί εναλλάξ τυρί -πάστα ελιάς ή σε μακρόστενο ταψί βάζοντας εναλλάξ το ένα ρολό πλάι στο άλλο.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την πίτα μας με την κρέμα, πασπαλίζουμε με σουσάμι, αν θέλουμε, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 170 βαθμούς να ροδίσει.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.