ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Αγκιναρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη αγκιναρόπιτα.

ΑΓΚΙΝΑΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

8 αγκινάρες

1 λεμόνι

2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

250 γρ. ζαμπόν σε φέτες

2/3 από 400 γρ. σφολιάτα (2 φύλλα)

λίγο νερό

αλάτι

πιπέρι

Για την κρέμα:

1 κ.σ. βούτυρο

2 αυγά

1 1/2 κ.σ. αλεύρι

1 1/2 φλ. γάλα

100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

λίγο μοσχοκάρυδο σε σκόνη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και βάζουμε λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

Τις σοτάρουμε στο βούτυρο ή τη μαργαρίνη μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μαϊντανό.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά.

Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ ανακατεύοντας όλα τα υλικά με τον αυγοδάρτη να μην σβολιάσει.

Παίρνουμε ένα φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε με τον πλάστη για να το λεπτύνουμε λίγο και το στρώνουμε σε ένα πυρέξ (το φύλλο θα πρέπει να προεξέχει στα πλάγια).

Τοποθετούμε τις φέτες του ζαμπόν, μια στρώση μπεσαμέλ, τις αγκινάρες και την υπόλοιπη μπεσαμέλ.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και ενώνουμε τις άκρες με εκείνες του κάτω φύλλου που προεξέχουν για να κλείσουμε τα υλικά μας.

Χτυπάμε ένα αυγό και αλείφουμε το πάνω φύλλο για να κάνει κρούστα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.

Επίσης...

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.