ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουσαμένια Μαραθοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σουσαμένια μαραθοτυρόπιτα

ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

300 γρ. αλεύρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 φλυτζάνι τσαγιού περίπου χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

3 αυγά

1 φλιτζ. τσ. γάλα

200 γρ. φέτα

1 φλιτζ. τσ. μάραθο (καλά γεμάτο, πατημένο)

πιπέρι

μοσχοκάρυδο

ρίγανη

3 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το λάδι και το τρίβουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το νερό (όσο πάρει) ζυμώνοντας.

Αφού το ζυμώσουμε το χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν. Θα χρησιμοποιήσουμε 2 φύλλα για κάτω, 2 φύλλα για πάνω και 3 φύλλα για ενδιάμεσα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη φέτα τριμμένη (με το χέρι), το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι με τη ρίγανη. Έχουμε ξεπλύνει και ψιλοκόψει το μάραθο και τον έχουμε χωριστά σε ένα μπολάκι.

Ξεκινάμε με το ταψί μας το οποίο λαδώνουμε καλά και ρίχνουμε πασπαλίζοντας το μισό σουσάμι.

Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί μας ώστε να καλύπτονται και τα πλαϊνά.

Αφού το λαδώσουμε επαναλαμβάνουμε και με το δεύτερο φύλλο. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε σκορπιστά το 1/4 της γέμισης από πάνω ρίχνουμε και 1/4 μάραθο.

Συνεχίζουμε με το 3ο φύλλο βάζοντας πάλι γέμιση και μάραθο.

Το ίδιο κάνουμε με το 4ο και 5ο φύλλο, πάντα λαδώνοντας τα φύλλα.

Σκεπάζουμε με τα τελευταία 2 φύλλα από πάνω.

Μετά το λάδωμα ραντίζουμε με νερό και ρίχνουμε το υπόλοιπο σουσάμι. Χαράζουμε και ψήνουμε σε 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Επίσης...

Η Πρασόπιτα με το Έξυπνο Κόλπο

Αν δε θέλεις να ανοίξεις σπιτικό φύλλο, υπάρχει το μυστικό για να κάνεις το φύλλο του εμπορίου να μοιάζει πιο σπιτικό και από της γιαγιάς στο χωριό: ο μαγικός χυλός.

Η Σπανακόπιτα με Διαφορετικό Φύλλο

Το φύλλο με αβγό και γάλα βγαίνει τραγανό και συνάμα πιο γλυκό και πιο αφράτο, κάτι που ταιριάζει πολύ σε μια αρωματική σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Καταπληκτική Μανιταρόπιτα

Μία από τις νοστιμότερες και πιο φινετσάτες πίτες της νεότερης παράδοσης και από τις λίγες που αγαπούν τόσο πολύ τη σφολιάτα.

Κρύα Τάρτα με Παντζάρια και Φέτα

Και μια κρύα τάρτα, ανάλαφρη και δροσερή, για τότε που δεν έχουμε όρεξη να ανάψουμε φούρνο.

Τάρτα με Κυδώνι, Μπέικον και Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Μια τάρτα πρωτότυπη, που ταιριάζει σε ένα ξεχωριστό τραπέζι.

Τάρτα Μελιτζάνα με Καπνιστό Τυρί

Τα μικρά όψιμα μελιτζανάκια με την έντονη γεύση ή οποιαδήποτε μελιτζάνα βρείτε στην αγορά γίνεται καταπληκτική τάρτα.

Τάρτα Κολοκύθι με Δυόσμο και Γιαούρτι

Η τάρτα κολοκύθι είναι μία από τις αγαπημένες μου και τις πιο κλασικές. Και αυτό γιατί ωραίο κολοκυθάκι βρίσκεις εύκολα όλες τις εποχές του χρόνου.

Τάρτα με Σπιτική Ζύμη, Κολοκύθα και Λουκάνικο

Η κολοκύθα ταιριάζει μαγικά στις τάρτες, είτε σκέτη με φρέσκο δυόσμο είτε μαζί με τυριά, λευκά και απαλά ή πικάντικα και καπνιστά.

Τάρτα Μπριάμ

Τα όψιμα δε συγκρίνονται σε νοστιμιά. Τώρα γίνονται τα νοστιμότερα μπριάμ και ιμάμ, αλλά και οι καλύτεροι μουσακάδες.

Τάρτα με Ντοματίνια, Πιπεριές και Φέτα

Μια τάρτα με γεύση και άρωμα από ελληνικό καλοκαίρι, αλλά και μια άκρως ελληνική, σπιτική, υπέροχη ζύμη.

Μακαρονάδα με Τόνο

Γίνεται γρήγορα, με απλά υλικά που πάντα μας βρίσκονται στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, τρώγεται ζεστή με ένα παγωμένο λευκό κρασί, αλλά και κρύα αν περισσέψει.

Κοχυλάκι με Λαχανικά στο Φούρνο

Τα ζυμαρικά στον φούρνο είναι μια πολύ καλή ιδέα για μακαρονάδα όταν έχεις καλεσμένους.