ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Σουσαμένια Μαραθοτυρόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη σουσαμένια μαραθοτυρόπιτα

ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ ΜΑΡΑΘΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για τη ζύμη:

300 γρ. αλεύρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

1 φλυτζάνι τσαγιού περίπου χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

3 αυγά

1 φλιτζ. τσ. γάλα

200 γρ. φέτα

1 φλιτζ. τσ. μάραθο (καλά γεμάτο, πατημένο)

πιπέρι

μοσχοκάρυδο

ρίγανη

3 κ.σ. σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το λάδι και το τρίβουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά-σιγά το νερό (όσο πάρει) ζυμώνοντας.

Αφού το ζυμώσουμε το χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν. Θα χρησιμοποιήσουμε 2 φύλλα για κάτω, 2 φύλλα για πάνω και 3 φύλλα για ενδιάμεσα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 3 αυγά, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε τη φέτα τριμμένη (με το χέρι), το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι με τη ρίγανη. Έχουμε ξεπλύνει και ψιλοκόψει το μάραθο και τον έχουμε χωριστά σε ένα μπολάκι.

Ξεκινάμε με το ταψί μας το οποίο λαδώνουμε καλά και ρίχνουμε πασπαλίζοντας το μισό σουσάμι.

Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί μας ώστε να καλύπτονται και τα πλαϊνά.

Αφού το λαδώσουμε επαναλαμβάνουμε και με το δεύτερο φύλλο. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε σκορπιστά το 1/4 της γέμισης από πάνω ρίχνουμε και 1/4 μάραθο.

Συνεχίζουμε με το 3ο φύλλο βάζοντας πάλι γέμιση και μάραθο.

Το ίδιο κάνουμε με το 4ο και 5ο φύλλο, πάντα λαδώνοντας τα φύλλα.

Σκεπάζουμε με τα τελευταία 2 φύλλα από πάνω.

Μετά το λάδωμα ραντίζουμε με νερό και ρίχνουμε το υπόλοιπο σουσάμι. Χαράζουμε και ψήνουμε σε 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Επίσης...

Πίτσα με Βασιλικό και Λαχανικά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πίτσα με βασιλικό και λαχανικά.

Ασιατική Σαλάτα με Ρύζι και Τζίντζερ

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη ασιατική σαλάτα με ρύζι και τζίντζερ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πηλιορείτικες Ριγανάτες Κροκέτες

Με βάση την πατάτα, που χάρη στο άμυλό της φτιάχνει την πιο τραγανή κροκέτα, οι ριγανοκροκέτες είναι ο κεφτές του Πηλίου. Γίνεται πάντα με φρέσκια ρίγανη, που δίνει ένα διακριτικό, ολόφρεσκο ριγανάτο άρωμα όταν συνδυάζεται με τη νοστιμιά του ελαιόλαδου στο τηγάνι.

Παστίτσιο με Χόρτα και Γιαουρτένια Μπεσαμέλ

Η γεύση του φέρνει κάτι από χορτόπιτα, τα αρώματά του σε ταξιδεύουν στην καταπράσινη εξοχή και η συνταγή θυμίζει πόσο ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα χόρτα.

Πίτα με Μπρόκολο και Φέτα

Η συνταγή για πίτα με μπρόκολο και φέτα.

Μαγειρίτσα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη μαγειρίτσα.

Ριζότο Ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια είναι από τα κλασικά κι αγαπημένα. Εδώ, δεν χρειάζονται καν τύλιγμα.

Μελιτζανοσαλάτα με Tαχίνι

Η συνταγή για ένα ανατολίτικο twist σε μία διαχρονικά αγαπημένη γεύση.

Μανιταρόπιτα Ανοιχτή

Πώς θα φτιάξετε μία εύκολη και νόστιμη ανοιχτή μανιταρόπιτα.

Πένες με Κοτόπουλο, Σπανάκι και Ντοματίνια

Μία γρήγορη, ελαφριά και υγιεινή συνταγή με πένες, κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια για ένα νόστιμο γεύμα.

Οι Διαφορετικές Πατάτες Ογκρατέν

Η ιδανική συνταγή ογκρατέν με την οποία μπορείτε να αντικαταστήσετε τις κλασικές πατάτες φούρνου και να απολαύσετε είτε σαν ορεκτικό είτε σαν συνοδευτικό σε κρεατικά, ψάρια και πουλερικά.

Σαλάτα με Φασόλια, Ψητά Ντοματίνια και Αρωματική Βινεγκρέτ

Πώς θα φτιάξετε μία βοτανική σαλάτα με έντονα αρώματα.