ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πίτα με Όσπρια και Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα με όσπρια και λαχανικά.

ΠΙΤΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά

3 κούπες φαρίνα

1 κούπα γάλα ή γιαούρτι

1 κούπα ελαιόλαδο

2 κούπες τυριά τριμμένα

1 κούπα λαχανικά ή όσπρια βρασμένα

2-3 αυγά

πιπέρι

2 κουτ. μαϊντανό, ρίγανη ή δυόσμο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά και στη συνέχεια επιλέγουμε τρόπο ψησίματος.

Βάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Θα έχουμε ένα νοστιμότατο αλμυρό κέικ.

Ή πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια ή μακρόστενα πιτάκια.

Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.

Ή αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί για να φτιάξουμε μία νόστιμη τυρόπιττα χωρίς φύλλο.

Στην περίπτωση αυτή "σηκώνει" και περισσότερο τυρί, ή λιγότερο αλεύρι.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.