ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατατούλες Φούρνου με Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξετε τις πιο νόστιμες πατατούλες φούρνου με μανιτάρια.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά

1 ½ κιλό στρογγυλές πατατούλες

2 πακέτα μανιτάρια χοντροκομμένα

2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

½ κούπα χυμό από πορτοκάλι

1/4 κούπα χυμό από λεμόνι

2 κ.σ. διάφορα μυρωδικά (ανάμεικτα θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο, θρούμπι, μαντζουράνα και βασιλικό)

1 κύβο ζωμό λαχανικών

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε καλά τις πατατούλες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Βάζουμε σε μία γάστρα και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών, τα μανιτάρια στραγγισμένα, το βούτυρο γάλακτος, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, το χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά με σκεπασμένη τη γάστρα και για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, ξεσκέπαστη.

Επίσης...

Εύκολη Καροτοσαλάτα

Έτσι θα φτιάξεις την ευκολότερη καροτοσαλάτα.

Πρασοτυρόπιτα με Γιαούρτι

Δροσερά πράσα, τρυφερά, μαζί με τυριά και γιαούρτι. Μια ελαφριά πίτα, που γίνεται με ελάχιστα υλικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Κολοκυθόπιτα με Ανθότυρο και Μυζήθρα

Τα ήπια λευκά τυριά ταιριάζουν πολύ με τη δροσερή γεύση του κολοκυθιού.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Η Ντοματόπιτα

Γίνεται πανεύκολα και μπορεί να αντικαταστήσει α λα ελληνικά τη γεύση της πίτσας στο τραπέζι.

Η Μελιτζανόπιτα

Από όλες τις πίτες, ξεχωρίζει για την απίστευτη νοστιμιά της μελιτζάνας όταν μπλέκεται με τα κίτρινα τυριά.

Η Σπανακόπιτα

Μια σπανακόπιτα μπορεί να γίνει πανεύκολα και χωρίς φύλλο, κρατώντας όλη τη γεύση της παραδοσιακής πίτας.

Η Ελιόπιτα

Κάτι ανάμεσα σε ελιόψωμο και πίτα, αυτή η ελιόπιτα είναι μία από τις νοστιμότερες ανοιχτές πίτες, χάρη στο κρεμμύδι, που δίνει γλύκα, μετριάζοντας την αψάδα της ελιάς.

Πίτα με Βλίτα και Κιμά

Την επόμενη φορά που θα βράσετε βλίτα για σαλάτα, βάλτε περισσότερα, για να φτιάξετε αυτή την πεντανόστιμη πίτα.

Μπομπότα με Κολοκυθάκια

Μπομπότες λέμε τις πίτες όταν αντικαθιστούμε το αλεύρι με ψημένο καλαμποκάλευρο, που τους δίνει το άρωμα και τη σπυρωτή, μεστή υφή του.

Γαλατόπιτα με Κρεμμύδια

Η γαλατόπιτα δεν είναι μόνο γλυκιά. Σε μια αλμυρή εκδοχή, κρατάει τη βελούδινη, αφράτη υφή, μαζί με τη γλυκοπικάντικη γεύση των κρεμμυδιών.

Χορτόπιτα χωρίς Φύλλο

Εκμεταλλευόμαστε τα πιο μυρωδάτα μυρώνια, τις καυκαλήθρες, τον μάραθο και τα άγρια χόρτα και φτιάχνουμε την πιο εύκολη πίτα.