ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Λαχανικά σε Τούρτα

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη τούρτα με λαχανικά.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΤΟΥΡΤΑ

Υλικά

4 πατάτες, κανονικό μέγεθος

3-4 καρότα

4 κολοκυθάκια

1 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/2 φλιτζάνι γάλα

αλάτι

πιπέρι

θυμάρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα. Κόβουμε τα λαχανικά μας σε λεπτές φετούλες.

Παίρνουμε μια φόρμα στεφάνι με αποσπώμενο βουτυρωμένο πάτο και απλώνουμε τις φέτες πατάτας, η καθεμιά να αγγίζει την άλλη, συνεχίζουμε με στρώση από καρότο, κολοκυθάκια και ξανά πατάτες μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τα μανιτάρια στο τέλος από πάνω.

Μπορείτε όμως να βάλετε τα λαχανικά σας με τη σειρά που σας αρέσει ή να προσθέσετε και κάποια ακόμη της αρεσκείας σας.

Στο μεταξύ ανακατεύουμε την κρέμα με το γάλα και τα μπαχαρικά και ραντίζουμε με 3-4 κουτ. σούπας κάθε στρώση που κάνουμε.

Αν μας περισσέψει το αδειάζουμε όλο στην τούρτα. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μετά την ξεσκεπάζετε και την αφήνετε μέχρι να ροδίσει και να πιει όλα τα υγρά στους 160 βαθμούς.

Μπορείτε να την κόψετε αφού κρυώσει τελείως για να κόβετε όμορφα.

Επίσης...

Πίτα με Λάχανο και Κομματάκια Χοιρινό

Η συνταγή για μία νόστιμη πίτα με λάχανο και κομματάκια χοιρινό.

Αγκινάρες α λα Πολίτα

Η συνταγή με όλα τα αρώματα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μπορεί να έχει "ιταλικό" όνομα, αλλά αποτελεί μια από τις πιο κλασικές εκδοχές της γαστρονομικής μας παράδοσης.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτη Πίτα Πατάτας με Κρέμα

Η συνταγή για αφράτη πίτα πατάτας με κρέμα.

Πίτσα με Λαδένια Ζύμη, Ζαμπόν και Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις πίτσα με λαδένια ζύμη, ζαμπόν και μανιτάρια.

Πράσα με Καπνιστό Τυρί Ογκρατέν

Τα λαχανικά ταιριάζουν ιδανικά με τα ογκρατέν καθώς και με αλλαντικά αλλά και με καπνιστά τυριά, πλούσια σε γεύση.

Φωλιές από Φύλλο Κρούστας με Πουρέ Αγκινάρας α λα Πολίτα

Να πώς μπορείς να μεταμορφώσεις ένα κλασικό λαδερό φαγητό σε κάτι διαφορετικό, χωρίς να του αλλάξεις τον χαρακτήρα. Μόνο να το κάνεις πιο ορεκτικό, δίνοντάς του και μια τραγανή υφή.

Τυρόπιτα με Πιπεριές

Η πιπεριά και τα μυρωδικά δίνουν ένα άρωμα πίτσας σε αυτή την υπέροχη τυρόπιτα, που για να γίνει τραγανή και στα καλύτερά της πρέπει να βγει λεπτή, γι' αυτό να την τηγανίσετε σε μικρές δόσεις.

Μουσακάς με Φέτα

Στις χώρες της Ανατολής ο μουσακάς μαγειρεύεται χωρίς κρέας, γίνεται όμως πεντανόστιμος και πιο ελαφρύς. Αν σας αρέσουν τα μπαχαρικά, κάντε τον όπως στην Αίγυπτο: προσθέστε λίγο τριμμένο μπαχάρι, λίγο μοσχοκάρυδο και λίγη κανέλα.

Κιμαδόπιτα Ρολό με Μελιτζάνες

Ο συνδυασμός κιμά και μελιτζάνας, όταν δροσίζει με την ευωδιά του μαϊντανού, φτιάχνει μια πολύ φινετσάτη πίτα.

Σνίτσελ από Φιλέτο Κοτόπουλου με Ανάμεικτα Ψητά Λαχανικά

Πώς θα φτιάξετε ζουμερό σνίτσελ από φιλέτο κοτόπουλου με ανάμεικτα ψητά λαχανικά.

Τάρτα Κρεμμυδιού με Ξινομυζήθρα

Η συνταγή για τάρτα κρεμμυδιού με ξινομυζήθρα.

Παστίτσιο με Κρέμα από Κόκκινη Κολοκύθα

Η κολοκύθα γίνεται πίτα, τάρτα, κέικ, γλυκό, ψητή στον φούρνο, αλλά ταιριάζει υπέροχα και με τα ζυμαρικά, κάτι που ξέρουν εδώ και αιώνες οι γείτονές μας οι Ιταλοί.