ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πατάτες Γιαχνί Αλλιώς

Κλασικό και γρήγορο φαγητό, οι πατάτες γιαχνί μπορούν να αποκτήσουν μια εντελώς διαφορετική γεύση αν αυτοσχεδιάσουμε στα μπαχαρικά.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΙΑΧΝΙ ΑΛΛΙΩΣ

Υλικά

1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

¾ φλιτζ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

1 ξύλο κανέλας

½ κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι

½ κ.γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

1 κ.γλ. μίγμα μπαχαρικών για κρέας ή κοτόπουλο

1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ περασμένη από το μούλτι

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 φλιτζ. τυρί γκούντα σε μικρά κυβάκια

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τις πατάτες μαζί με το ξύλο κανέλας, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο και το μείγμα μπαχαρικών.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και 1 ποτήρι νερό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Στο τέλος ρίχνουμε το τυρί και τον μαϊντανό, σκεπάζουμε και αφήνουμε 1'-2', μέχρι να λιώσει το τυρί.

Tip

Λιωμένες με το πιρούνι, αυτές οι πατάτες φτιάχνουν έναν ονειρεμένο πουρέ, που μπορούμε να τον σερβίρουμε και σαν συνοδευτικό σε κρέας ή κοτόπουλο.

Επίσης...

Παστίτσιο με Μανιτάρια

Στις μέρες μας όλο και περισσότεροι όλο και περισσότερο αποφεύγουμε το κρέας. Τα μανιτάρια είναι ένας ιδανικός τρόπος να αντικαταστήσεις το κρέας τόσο στη γεύση όσο και στη θρεπτική αξία. Και κάνουν ένα πεντανόστιμο παστίτσιο.

Αλμυρό Cheesecake με Γεύση Σπανακόπιτα

Σε ένα κάλεσμα μπορεί να αντικαταστήσει με τον πιο ντελικάτο τρόπο τη σπανακόπιτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρύζι στο Φούρνο με Φιστίκι

Η συνταγή για ρύζι στο φούρνο με φιστίκι.

Σαλάτα Ταμπουλέ με Κινόα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη σαλάτα ταμπουλέ με κινόα.

Κέικ Πατάτας με Σαλάμι

Η συνταγή για αλμυρό κέικ πατάτας με σαλάμι.

Σελινόριζες Νηστίσιμες

Η συνταγή για νηστίσιμες σελινόριζες.

Πατατοσαλάτα με Ρεβίθια και Ψητά Ντοματίνια

Mία κλασική συνταγή της ισπανικής κουζίνας, από τα νότια της χώρας.

Κοτόπουλο με Κονιάκ και Μανιτάρια

Μια συνταγή που μυρίζει Παρίσι και ταιριάζει υπέροχα και σε γιορτινό τραπέζι αν τη συνδυάσεις με ένα ωραίο σουφλέ πατάτας.

Πατατόπιτα με Αυγά

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πατατόπιτα με αυγά.

Κροκέτες Κουνουπίδι

Πώς θα φτιάξετε κροκέτες κουνουπιδιού.

Παπαρδέλες με Σπανάκι, Ελιές και Φέτα

Μία μακαρονάδα - "σπανακόπιτα", αφού έχει τα ίδια αρώματα, αλλά και το πικάντικο της μαύρης ζαρωμένης ελιάς, που ξυπνάει τη γεύση και κάνει όλη τη διαφορά.