ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Ψητό Ψάρι Misoyaki

Η συνταγή για το πιο νόστιμο ψάρι misoyaki.

ΨΗΤΟ ΨΑΡΙ ΜΙΣΟ ΓΙΑΚΙ

Υλικά

2 κ.σ. sake

2 κ.σ. mirin

2 κ.σ. λευκό miso

1½ κ.σ. ζάχαρη

2 φιλέτα λευκού ψαριού (200-250 γρ.)

βολβός daikon ψιλοτριμμένος, κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

σάλτσα σόγιας

stir-fried λαχανικά και/ή λευκό ρύζι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Για να φτιάξεις τη μαρινάδα, βάλε σε ένα μικρό σκεύος το sake και το mirin και άφησέ τα να πάρουν βράση σε μέτρια θερμοκρασία.

Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το miso και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί εντελώς.

Πρόσθεσε τη ζάχαρη και απόσυρε το σκεύος από τη φωτιά.

Άφησέ το να κρυώσει εντελώς. Κάλυψε και τις δύο πλευρές των φιλέτων με τη μαρινάδα. Σκέπασέ τα και άφησέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1
ώρα.

Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C. Σκούπισε ταμποναριστά τα ψάρια αν έχουν πολλή μαρινάδα.

Ψήσε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν και να σπάνε σε "νιφάδες" όταν τα πιέζεις με το πιρούνι. Μπορείς να ανάψεις το γκριλ για να καραμελωθεί το ψάρι.

Όταν πάρει χρυσαφί χρώμα, βγάλ’ το από το φούρνο. Σέρβιρε με το τριμμένο daikon, το κρεμμύδι, τη σόγια, τα λαχανικά και το λευκό ρύζι.

Επίσης...

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Σουπιές Γιουβέτσι

Η συνταγή για σουπιές γιουβέτσι.

Γαρίδες με Κεφαλοτύρι

Η συνταγή για γαρίδες με κεφαλοτύρι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.