ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Πέρκα με Φασολάκια

Η συνταγή για την πιο νόστιμη πέρκα με φασολάκια.

ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Υλικά

1 φιλέτο πέρκα, κομμένη σε κομμάτια

500 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

χυμό από 3 ώριμες ντομάτες

1 σκελίδα σκόρδο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες

ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

νερό

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι με το σκόρδο.

Μόλις καραμελώσουν ρίχνουμε τα φασολάκια, τα κάνουμε "μια γύρα" και σβήνουμε με τον ντοματοχυμό.

Προσθέτουμε λίγο νεράκι να καλύψει τα φασολάκια.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμεκαι τα καρότα και αφού πάρουν βράση χαμηλώνουμε το μάτι .

Αφήνουμε για 35-45 λεπτά και δοκιμάζουμε τα φασολάκια να δούμε αν έχουν μαλακώσει. Τα θέλουμε σχεδόν έτοιμα.

Βάζουμε πάνω από τα φασολάκια το ψάρι με λίγο αλάτι.

Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα κυκλικά να καλύψει η σάλτσα το ψάρι.

Προσοχή: αν χρειάζεται νερό προσθέτουμε ελάχιστο, γιατί η πέρκα βγάζει από μόνη της πάρα πολύ (η κατεψυγμένη κυρίως).

Συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 20 λεπτά.

5 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο, ρίχνουμε το μαϊντανό και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι με κλειστή φωτιά, μέχρι το φαγητό να χλιαρέψει.

Επίσης...

Η Καραβιδομακαρονάδα

Η καραβίδα δε χρειάζεται να είναι σε μέγεθος τζάμπο για να δώσει τζάμπο νοστιμιά.

Σουφλέ με Μπακαλιάρο Παστό

Στην Πορτογαλία, που είναι το εθνικό τους ψάρι, αλλά και στη Γαλλία ο μπακαλιάρος φτιάχνει μερικά από τα νοστιμότερα σουφλέ, σε πολλούς συνδυασμούς. Δοκιμάστε το.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Γαύρος Λεμονάτος στη Στιγμή

Μια συνταγή που σε γλιτώνει από τη διπλή διαδικασία "βράζω το ψάρι, φτιάχνω το λαδολέμονο".

Σαρδέλες σε Αμπελόφυλλα

Μια απλή και νόστιμη συνταγή.

Φασολάκια με Καλαμαράκια

Κάνουν παρέα στην ίδια κατσαρόλα.

Τα Τονοπιτάκια

Για τις νηστίσιμες ημέρες, για όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα γεύμα με ψάρι ή όταν αποφεύγουμε τα γαλακτοκομικά.

Γαύρος Πλακί με Ντομάτα, Μαϊντανό και Ούζο

Ο φρέσκος γαύρος είναι γεμάτος ωφέλιμα Ω3 λιπαρά και μαγειρεύεται σε ελάχιστο χρόνο.

Κοχυλάκια με Τόνο και Κολοκυθάκια

Ένα θαλασσινό παστίτσιο που γίνεται με απλά υλικά και μπορεί να αναδείξει σε γκουρμέ πιάτο έναν τόνο κονσέρβας.

Γαύρος Σουβλάκι με Πιπεριές

Μια ασυνήθιστη, νοστιμότατη συνταγή για γαύρο, που γίνεται πολύ γρήγορα.

Ψητές Σαρδέλες με Λεμονάτη Σάλτσα Μελιού

Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις τις σαρδέλες σε μια χορταστική σαλάτα.

Χταποδάκι Τουρσί

Φρέσκο ή κατεψυγμένο, ένα χταποδάκι στο βάζο με όλα τα αρωματικά του στο ψυγείο είναι ένας πειρασμός-λουκούμι.

Λευκή Γαριδομακαρονάδα με Σπανάκι

Η συνταγή για λευκή γαριδομακαρονάδα με σπανάκι.